onsdag, augusti 13, 2014

men jag har stängt av notifieringarna för hans meddelanden för att inte brusa upp för mycket mitt under en middag.

Min bror och jag har en pågående feminist/jämställdhetsdiskussion i chatten på Facebook. Den började för ungefär tre år sen och har emellanåt haft månadslånga uppehåll. Men de senaste tvåtre månaderna har vi haft dagliga långa argumentationer. Ibland tror jag att vi är ganska överens men bara ser lite olika tillvägagångssätt och ibland behöver jag ta tre djupa andetag för att undvika att slå näven i väggen och vråla rakt ut av irritation. K frågade mig nyss hur jag orkar. Men jag bestämde mig ganska tidigt för att inte försöka övertala honom (min bror) till min åsikt utan verkligen, verkligen försöka förstå vad han menar och utifrån det argumentera för mina åsikter. Jag lär mig massor. Har börjat förstå hur män(niskor) kan vara upprörda över feminismen, även om jag inte håller med. Det är nyttigt. Och jag lär mig vad jag tycker, jag lär mig slipa mina argument och jag läser på och ifrågasätter varför jag tycker som jag tycker. Emellanåt är vi så himla icke överens, emellanåt är vi väldigt samspelta. Ibland är jag förvirrad. Jag tror vi båda blir lite bättre människor av det här.

3 kommentarer:

Josefine sa...

Jag blir mycket imponerad. Har så lätt för att rusa iväg i raseri när det gäller det där. Jag skulle också behöva öva mig i det. Och du har helt säkert rätt i att ni lär er massvis båda två. Spännande att kunna ha igång diskussionen under så lång tid. Då hinner det ju hända så mycket i ens liv också som kan påverka och ändra ens syn på saker och ting.

egoistiska egon sa...

Jag rusar också, det är därför det är relativt bra att ha det i skrift och inte typ per telefon. För om jag blir irriterad så lägger jag ifrån mig datorn/mobilen ett tag och funderar igenom vad jag ska svara.

Mirijam sa...

Har aldrig skrattat så mycket åt min bror som nu när vi var hemma i Norrland och han gjorde SVT:s valkompass. Resultatet blev 1) F!, 2) Mp och 3) V

Jag och mamma tjöt av skratt medan brorsan ba MEN DET ÄR JU NÅT FEL PÅ DEN HÄR!