onsdag, januari 06, 2016

best of 2015.

(2015 blev mitt sämsta bloggår sen jag började, vilket också innebär sämsta best of-inlägget någonsin. Nåja.)

18 januari.
Blev förvånad när jag insåg detta, men inatt är det första gången sen F föddes som jag ska sova utan honom i samma hus/lägenhet. Så märkligt på så många sätt. Innan jag fick barn skulle jag antagligen ha sagt "ETT ÅR??!!!???"

6 februari.
Det här hör ju kanske också ihop med att jag är en rätt dålig lyssnare. Men ptja, bloggen heter ju inte egoegon utan anledning så att säga.

23 februari.
F åt en näve grus för första gången i sitt liv, en milstolpe.

7 mars.
Jag försöker att inte tänka för mycket på hur hemskt detta är, men det sipprar ju igenom. Vi hittade en enda helg under hela våren 2015 som vi alla kunde och mitt "jag vet, vi åker till Berlin!" blev att vi bokade en resa till Amsterdam och världens jävla finaste lägenhet på airbnb. Fem vänner i Amsterdam. Kan inte gå fel, kan man ju tycka. Tills strejken först ställde in vårt första flyg och sen även det flyg vi bokade om till. Inget Amsterdam.

21 mars.
- Men åh, hej E!
- Hej!
- Hur mår du? Är du förkyld eller är det för att du är i småbarnsåren som du ser lite ja, annorlunda ut mot tidigare?
- Jag är inte förkyld.
- Nej du ser. Småbarn gör sånt med en. Varsågod och sitt, hur ska vi klippa idag då?

23 maj.
Barnet är förkylt och i en klätterfas. Han ska upp på allt och klättrar tydligen med näsan för helvete vad mycket snorspår det är. Överallt. K beskrev det som att bo i en snigelfarm.

7 juni.
Fått nya träningsprogram som heter "postgraviditet" och det känns emellanåt så jävla förnedrande att 1,5 år efter förlossningen kämpa på med det andra gör 6 veckor efter förlossningen. Hej, min kropp är värdelös!

24 juli.
Har saknat dem så pass att det ändå var helt okej att barnet vaknade kl 04.30 imorse och sen vaknade varje kvart fram till 06. Då blev han förbannad för att jag inte ville läsa saga för honom och dängde en bok i huvudet på mig.

11 augusti.
Har jag berättat att jag var full i fredags? Inte? Då får jag väl göra det då.

21 augusti. 
Nu ska jag prata korv på internet inför cirka 100 eller 200 personer.

19 september.
Hade räknat med att lugnt strosa omkring på Coop och njuta av storhandlingen utan resten av familjen. Det gick ju också sådär eftersom jag var så speedad efter parkeringshuset att jag nästan har minnesluckor från storhandlingen.

1 oktober.
Barnet avbryter spontant sin lek, går fram och ger mig en kram och utbrister "äska* mamma!" och fortsätter sen leka. Jösses.

19 november.
K sms:ade att barnet behövde ny antibiotika, den tredje för den här hösten, och att vi blivit ombedda att hålla honom från förskolan i två veckor till. Han har redan varit hemma två veckor. Ville gråta. Grät inte.

7 december.
Ja, nu är jag ju på den där varma stranden jag skrev om.

4 kommentarer:

Johanna sa...

Du gör de snyggaste års-recapsen!

Och åh, när ni inte kom iväg till Amsterdam.

Peppe sa...

Och gott nytt år!

Josefine sa...

Usch. Det där med Amsterdam. Det var ju helt galet.

egoistiska egon sa...

Tack hörrni! och ja, amsterdam är fortfarande SJUKT JÄVLA BITTERT.