söndag, januari 07, 2018

kanske inte mitt stoltaste ögonblick.

I ett videosamtal med läkare:

"Hej, jag klämde en finne i pannan i torsdags och det svullnade liksom upp rätt omgående. Sen har det inte gått ner, svullnaden, utan snarare blivit mer svullet. Plus att svullnaden vandrar ner mot ögat lite. Behöver jag vara orolig, eller göra något åt det?".

Jag ser ju verkligen inte ut som Peter Jihde eller nått (googla hans namn + finne vetja), men jag behövde ändå antibiotika. Och eftersom jag inte tål penicillin blir det alltid någon märklig antibiotikavariant. Eller som apotekspersonalen uttryckte det innan hen visste om att jag inte får ta de vanliga varianterna: "...ett lite märkligt val av antibiotika ändå...". Och ja, jag fick dra av mössan och visa hela härligheten i pannan även på apoteket. Jippie.

Nåja, ni kan väl önska mig, min panna inklusive stor röd finne och det svullna lycka till? Att det försvinner snart och så vidare. Imorgon ska jag ju jobba på mitt nya jobb till exempel. Oklart hur jag ska förklara pannan.

Och nä, ni får inte se någon bild. Men detta var ju i alla fall ett effektivt sätt att sluta/minska sitt finnklämmande.

2 kommentarer:

Johanna sa...

Men vad fan, att det där kan hända har ju ändå ALLTID känts som en överdriven myt? Hu. Tons of medlidande härifrån. (Ska googla Jihde nu).

nostalgifabriken sa...

jag brukar få såna där inåtgående jävlar som kan bli hur stora som helst. dessa går inte att klämma om man inte har typ instrument (eller är en envis jävel). fick en flera centimeter bred på kinden vid näsan en gång som aldrig försvann. jag såg helt missbildad ut, så lider enormt med dig!