måndag, januari 29, 2018

riktiga lifehacks.

Okej, det här är kanske självklarheter för många men icke för mig. Och eftersom det är januari plus nytt jobb tänker jag lite extra kring hur vardagen kan bli så go som möjligt utan så stor ansträngning. De här sakerna underlättar mitt liv extreeeemt mycket.

* Väljer och plockar fram kläder till mig själv kvällen före. In i minsta detalj alltså. Lägger fram i badrummet så jag bara kan klä på mig morgonen efter utan att rota i garderober eller väcka resten av familjen. Är det mitt ansvar att ta F till förskolan har jag även lagt fram alternativ till honom som han får välja mellan.

* Lyssna på pod eller ljudbok när jag städar, röjer hemma och/eller i köket. Det blir typ som mysig egentid? Funkar såklart endast när barnets andra förälder finns tillgänglig för barnet så man kan skärma av med gott samvete.

* Planera veckans mat och storhandla via nätet. Den här punkten har jag lätt svårast med, för det är så jävla tråkigt, men GUD så fantastiskt det är att ha en välfylld kyl och frys och slippa tänka på vad som ska lagas varje (varannan) dag.

* Vara ute i solen. Alltså det är ju inte ofta solen skiner såhär års, men guuuud så mycket bättre jag mår efter lite sol på näsan. Jobbar rätt aktivt på att sparka ut mig själv i solen när den väl skiner. Ångrar det aldrig.

Så duktig jag låter nu. Är inte alltid det. Verkligen inte. Men om jag följer ovan grejer så mår jag rätt gött och minimerar endel vardagsstress. Det är fint.

2 kommentarer:

Colombialiv sa...

Men ja!

Vi har ICA:s matkasse istället för att matplanera. Guld värt. Då behöver man dessutom inte ens tänka ut menyn själv. Älskar't.

Johanna sa...

Mkt bra grejer (förutom att jag aldrig orkar lägga fram kläder på kvällen trots att jag fattar att det hade varit gött.). Men podd/ljudbok under städ? Mmmmmmm! Blir plötsligt lätt så att båda vuxna i min familj orimligt ofta erbjuder sig att "städa lite i köket". Perfekt sätt att motivera till trök-sysslor.

Och sol ja. Är. Så. Svältfödd.