fredag, februari 02, 2018

jag är en PÖP.

PÖP är förkortning för polisiärt överintresserad person. Jag har ju _alltid_ varit det, läste så jävla mycket deckare som ung, älskade söndagarna när jag och mamma kollade deckarna som gick på tv och så vidare med massa saker. Läste ju till och med en termin kriminologi back in the days, och det är lätt det roligaste jag pluggat. Jävlar vad intressant! I alla fall, jag har liksom aldrig låtit det här intresset fått blomma ut riktigt. Det har bara legat där och puttrat i bakgrunden. Men så har poddarna exploderat, alla true crime-grejer på Netflix, alla fantastiska serier (the Fall, the Killing ❤️), alla dokumentärer. Har kunnat grotta ner mig i så mycket intressant på ett helt nytt sätt de senaste åren. För att inte tala om flashback! Och nu har jag upptäckt en lightvariant av flashback på Facebook, en grupp som bara består av diskussioner om grova brott. Blev så lycklig när jag insåg att det fanns fler än jag som kunde detaljer om en sjujävla massa brott och mer än gärna diskuterar det i oändlighet. Blir dock ändå väldigt förvånad över hur många i allmänhet som vet så lite om de brott det ändå skrivs mycket om i tidningar, men att de ändå inte uppfattat de avgörande detaljerna. Vet inte hur många gånger jag redogjort för tidslinjen när Kim Wall försvann när någon i min närhet frågande undrar "men hur hann han både mörda och stycka henne?!".

I alla fall. Typ en vecka in på mitt nya jobb kommer PÖP på tal och det visar sig att en av mina nya kollegor är som jag!!!!! Det är fantastiskt. Plötsligt kommer meddelanden på Skype om "har du sett att de släppt åtalet för x nu?" samt att hen spontant utbrister "åh då kan du grotta in dig i förundersökningen!" när jag berättar att jag ska åka buss själv i två timmar en fredag.

Ja. Jag vet inte riktigt var jag vill komma med det här inlägget. Såatte. Något grovt brott (typ mord) ni vill veta något mer om? 🤷‍♀️ Jag står till förfogande.

12 kommentarer:

Linn sa...

Jag har följt familjemorden i Bjärred genom alla 11000+ flashbackinlägg om du vilk diskutera det? Dom kommer ju tyvärr inte släppa nån FUP eftersom gärningsman/männen är döda men ändå.

egoistiska egon sa...

Ja, så jövla irriterande att de inte släpper mer info? Jag vacklar mellan att tro att båda föräldrar var med på det (som det officiella budskapet är) eller om han tvingade henne. Det får man ju aldrig veta. Och hur mycket jag än läst in mig på sjukdomen de sägs ha så kan jag inte fatta hur de tog det beslutet att mörda sina barn (hoppas för guds skull barnen var ovetande!!!!). Antingen måste de ha känt en sån avgrundsdjup uppgivenhet som inte går att föreställa sig, alternativt att någon av dem blev knäpp och fick med sig den andre. Eller som sagt, tvingade den andre.

Linn sa...

Nej, det är så himla sjukt. Jag är så besatt av hur HUR en, eller två, kan komma fram till att mörda sina egna barn är den bästa lösningen. Och varför nu? Jag menar den ena hade ju (enligt tidningarna) precis blivit sjuk? Om dom nu tänkte att deras handling var en barmhärtighetsgärning så är det fortfarande askonstigt att göra det så här tidigt? Oavsett så är det konstigt hur två kan hamna så djupt i depressioner så familjemord upplevs som en bra lösning. Alltså jag tycker morden är förkastliga såklart, men att självmord känns rimligt under en depression har jag delvis upplevt själv men två personer på samma gång?! Så konstigt.

egoistiska egon sa...

Ja men exakt. Det är något som inte stämmer riktigt. Har också svårt att förstå varför fup inte blir tillgänglig bara för att gärningsman är död? Samma med damen som blev överfallen i Ulricehamn (?).

Kan dock inte släppa tanken på hur skillnaden i medierapporteringen varit om liknande hänt i en lägenhet i säg... rosengård? Rinkeby?

Rebecca sa...

Vad heter gruppen på Facebook? SÅ trött på Flashback, inte alls samma spets som förr, för många icke-PÖP:s där nu ��

egoistiska egon sa...

Kriminalfall världen över. Och ja, flashback är typ vettigast i början av ett fall då folk faktiskt försöker ”hjälpa till” med fallet. Sen är det bara märkliga diskussioner och rasism.

Rebecca sa...

Exakt så! Och sedan tar extremisterna på sig äran för att ”Flashback” löst någon fråga i något fall. Men man får komma ihåg snedvridningen på kanalen också, hur otroligt mansdominerad den är och att kvaliteten blir därefter... tack, jag går med på studs!

Cecilia sa...

Älskar detta!

Anonym sa...

Också något ohälsosamt intresserad! Min gissning är att mamman led av Münchhausen by proxy och var drivande. / Bup-psykolog med erfarenhet av diagnosen och som läst in en del i bl.a. skolans uttalanden i detta fall.

egoistiska egon sa...

Det verkar vara en vanlig teori också. Men är inte ett av kännetecknen där att man söker uppmärksamhet hos sjukhus etc? Har det inte varit lite tvärtom här, att de inte haft klippkort hos läkare så att säga?

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

jessica sa...

Varje gång jag tittar tillbaka på vad som hänt med mig kommer jag alltid att uppskatta den stora dr Akhen (Akheretemple@yahoo.com) för det han har gjort för mig. Den här stavningskanalen tog tillbaka min finans, som lämnade mig utan anledning. Jag träffade den stora stavningskastaren och han berättade allt jag behöver göra! Nu är glad att Dr Akhere tog tillbaka honom och han älskar mig mer än han brukade! Du kan också kontakta honom på sin aktiva e-postadress (Akheretemple@yahoo.com) eller lägga till honom på Whats-app: +2348129175848.