fredag, augusti 25, 2006

djerba.

Fyrtio grader i skuggan och vi var inte de enda som tyckte det var varmt. Fast luftfuktigheten de två dagar det var svalare och soldis var värre än värmen. Notera gärna den sovande vaktens vattenflaska för att se hur vinden blåste. Uppfinningsrikt!

En halv dag provade vi på livet vid poolen. Det fanns varningstexter om hur viktigt det var att tvätta öronen efter bad i poolen. För den vakne kunde man spela något slags bollspel i vattnet, vara med på vattengympa och liknade aktiviteter. Ville man vara på torra land gick det bra att lära sig en dans som liknade magdans. Vid eventuella uppehåll i dessa aktiviteter pumpades ofta Celine Dion ut i en gigantisk högtalare. På kvällskvisten blev poolområdet ett stort dansgolv för alla som ville göra likadana rörelser som alla andra till YMCA och andra populära musiksnuttar. Ni förstår säkert varför det inte blev mer än en halv dag.

Vi hängde på stranden istället. Kasta sig i vågorna, torka sig i solen, läsa i skuggan, kasta sig i vågorna, flyta på ytan, torka sig i solen, läsa i skuggan och om och om igen. Livet är rätt behagligt på en strand, förutom att vi fick träningsvärk av allt strandtennisspelande och att dromedarerna luktade fa-an. Den skarpsynte kan notera en solhatt på den ena dromedaren. Varmt!

Maten var knappt ätbar. Den tunisiska maten går knappast att uttala sig om, för här fanns ingen tunisisk mat. Bara något misslyckat försök till turistmat. Bilden illustrerar en hamburgare som kan vara det äckligaste jag någonsin ätit. Det enda säkra kortet var spagetti bolognese, på en specifik restuarang. Vi provade samma rätt på strandrestaurangen och det var vidrigt.


Eftersom det är förbjudet med alkohol i Tunisien samt att vi bodde i ett turistområde med enbart hotell fanns det inte direkt mycket att göra på kvällarna, om man som vi valde att avstå från dansa-med-likadana-rörelser-aktiviteterna. Men det gick ingen nöd på oss ändå. Baren på hotellet (där det faktiskt serverades alkohol!) hade öppet till 23-snåret varje kväll och där satt vi på en terrass med ovan utsikt med ett par öl och spelade Yatzy och UNO tills vi antingen blev utkörda eller blev för trötta för att fortsätta. Jag vann i stort sett hela tiden, såklart.

Vi shoppade också. Keramiken var sjukt fin och vi slog till på det röda. Jag var ganska duktig på att pruta, synd bara att det specifika vi ville ha inte fanns som prutningsobjekt utan bara på fixed prices-affärer. Men vi är nöjda ändå. K blev självklart erbjuden femton kameler och en oxe för mig. Han tackade nej.

Att dricka vin på balkongen om kvällarna gick inte riktigt som vi tänkt oss. Dels ingen alkohol och dels ingen balkong. Vi hade en liten terrass, eller vad man nu ska kalla det, men utsikt på en vägg och minigolfbanan. AC på rummet hade vi i alla fall och man vet att den fungerar när det blir kåtimma utanpå fönstret.

Jag är glad över att vi åkte, att jag överlevde min första charter, maten på stället och att vi är hemma i ett stycke (flygplanskraschen i Ryssland, uäh).
Gladast är jag nog för att jag åkte med K. Vi är bäst i världen tillsammans han och jag.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Maten. Allvarligt? Huh.. Fast vad är tunisisk mat egentligen?

It´s all about me sa...

kul att se fotona!! Och det finns säkert asgod tunisisk mat..där det inte är charterinfluerat. Nordafrikansk mat är rätt god, iallafall massa couscous och sånt! Det är så kul att det är så bra mellan dig och K också! KRAM!

egoistiska egon sa...

ida: som annaluna skrev, couscous är vanligt + fisk. men det var helt hemskt där vi var, och inte direkt tunisiskt...

Anonym sa...

Jättekul att se alla korten. :) /Sussie

Anonym sa...

Ojoj ja det låter som riktig charter! Det där med maten är precis som i Alanya..finns typ ingen turkisk mat, om man inte vet vart man ska gå. Lite trist att de gör så! Så fint rött linne/klänning(?)!