tisdag, februari 06, 2007

flat stanley.

I dagarna är det fyra år sen vi fick besök av Flat Stanley. L hade berättat att han anlänt till henne någon dag tidigare, men att hon hemskt gärna ville att han spenderade en dag med oss. Självklart sa vi. Innan Stanley kom till oss hade han varit i Skåne, Danmark och New York. En riktig globetrotter. Och det var ju det som var tanken när hans mamma, åttaårige Jennifer från Kalifornien, postade honom. Han hade med sig en dagbok och ett fotoalbum som visade hans resa hittills. Vi tog väl hand om Stanley den dagen och han följde oss vad vi än gjorde. Tittade på utsikten över Stockholm, spelade yatzy och jobbade. Han fick till och med låna ett eget bord med dator, telefon och jobbpapper. Stanley var nöjd, det märktes. På lappen som följde med dagboken och fotoalbumet var det en hälsning från hans mamma. Stanley måste vara tillbaka hos mig senast i april! Men en resa till måste han hinna med. Vi fotograferade, skrev i hans dagbok och gjorde honom klar för avfärd. Ett vadderat kuvert köptes och han postades återigen. Vi vinkade hejdå och hoppades att fängelsedirektören på Kumlabunkern skulle bli glad över att se Flat Stanley. Om han blev det eller inte fick vi aldrig reda på. Vi försökte både maila och ringa, men ingen ville ge oss besked. Inte ens om han kommit fram ordentligt. Men jag hoppas än idag att han fick sig en rundtur bland banditerna i fängelset och att fina fina Flat Stanley hittade hem till sin mamma i tid.

3 kommentarer:

Niklas sa...

Haha, roligt! Jag hoppas också han kom hem ordentligt.

Anonym sa...

Haha! :) Nu blev jag verkligen nyfiken på om han fick besöka fängelset och om han kommit hem ordentligt. Vidare undersökningar i saken efterlyses!

egoistiska egon sa...

det är ju det som är problemet. att det är omöjligt att ta reda på, verkar det som. vi försökte verkligen kontakta kumlabunkern efteråt, men de vägrade svara!