tisdag, april 17, 2007

utan frukost dör jag.

Min lägenhet ska få balkong. Antagligen är den färdig redan idag, eller den här veckan eller senast nästa vecka. Ett måste när man bygger balkong är att de får tillgång till lägenheten och därför har egna nycklar. Okej. Hittills har jag knappt märkt av dem, men igår när jag kom hem var lägenheten helt inpappad (med papp, inte pappor) och i köket stod det massor med maskiner och en låda med verktyg. Där ser man. Förvarnade L, som är sambo med mig ett tag nu innan vi flyttar, att de säkert kommer tidigt imorgon och hämtar grejerna. Hade extremt rätt, det ringde på dörren klockan 07.10. Hantverkarna säger Hej, kliver in i köket och trycker igång deras medhavda radio på högsta volym och börjar plocka bland deras fina maskiner. Jag frågar något irriterad och nyvaken ifall de ska jobba här nu. Ja får jag lite kort som svar. Frågar om vi kan få använda köket till att göra frukost innan de börjar jobba och klockan är ju faktiskt bara sju. De protesterar! Jag upprepar: de protesterar. När jag övertygar dem om att det ska ta fem minuter så går det med på det hela under muttrande och lämnar lägenheten. Herregud.

7 kommentarer:

Frederick sa...

Frukost är livsavgörande! Man protesterar inte när någon vill ha frukost! Fy vilken start på dagen!
Hoppas det blir bättre.

egoistiska egon sa...

Ja, jag med morgonhumör är dessutom inte den trevligaste på jorden. Nu har de första lämnat, men då kommer istället några andra inklampandes utan att ens ringa på dörren. HEJ liksom. SUCK.

It´s all about me sa...

jag hatar dem. Om de ringer på dörren nu igen oanmälda tänker jag inte öppna. Det är något allvarligt fel. Hoppas jag slipper skriva ett inlägg á lá "hantverkarna 4" i min blogg...

Matilda sa...

Så jag antar att du är precis lika sugen på att flytta nu som jag är. =)

Anonym sa...

Haha.. läste precis i en annan blogg om en tjej som beskrev hur sexig hon tycker hantverkare är, att "vem blir inte attraherad av en karl i blåställ". Efter att ha följt din och Ak's blogg om hantverkare kan jag inte påstå att hantverkare är de sexigaste precis, jag har snarare blivit totalt avskrämd för dessa varelser!

Daniel Storey sa...

vad synd att inte lägenheten faktiskt var inpappad av pappor. det hade varit mycket roligare.

egoistiska egon sa...

matilda: skoja icke!

anki: jag hatar dem. HATAR dem. de är säkert fina som personer, men som fenomen är de hemska. här i sthlm är man dessutom så beroende av dem...

storey: ja, tanken slog mig också. det hade varit fint.