måndag, mars 10, 2008

en ljusglimt.

Att måndagar är idiotiska dagar är sedan länge allmänt känt. Min fina kille har dock kommit på något som kanske inte är en komplett lösning, men ändå en ljusning: Alltid klä upp sig på måndagar. Jag har testat det i en månad nu eller så, och det funkar faktiskt. All skit som händer känns lättare när man är sådär extra vardagssnygg. Idag har jag t ex en mörkblå tunika med små vita blommor på, blå jeans från Replay och skorna. Tog fem minuter extra att sminka mig imorse och gick lugnt till tunnelbanan för att inte svetta ner kläderna redan klockan 07.35. Jag är snygg och känner mig snygg. Ni är välkomna att testa detta själva, men var aktsamma och missbruka icke! Att vara extra vardagssnygg alla dagar i veckan funkar liksom inte, då försvinner ju både extra och snygg och du är tillbaka i samma träsk som vanligt.

15 kommentarer:

TORGNYSDOTTER sa...

förbannat bra idé! Skulle sno den direkt om det inte vore för att jag alltid jobbar hemma på måndagar. Men jag kanske ska börja införa att göra mig till genom att duscha...?

egoistiska egon sa...

dusch är en bra början. sen att ta sig utanför huset kan också vara rätt bra. då måste du ha kläder på dig --> ännu ett steg i rätt riktning.

egoistiska egon sa...

do it! det funkar faktiskt.

stambyte sa...

Ja! Jag är med. Måndag=snygg från och med nu!

Joules sa...

det funkar faktiskt visst att vara vardagssnygg varje dag. varje jobb-dag menar jag då.

jag känner mej mycket piggare och gladare i en enkel klänning och stövlar med klackar på.

ha en fin vecka!

egoistiska egon sa...

sara: bra! :)

joules: såklart, men i slutändan måste klänning och klack bli "vardag" också? iaf fungerar jag så. dessutom trivs jag inte att vara uppklädd varje dag. jag vill köra linne, jeans, kofta och sneakers. det betyder inte att jag känner mig fulare, utan bara att när jag tar ngt riktigt snyggt känner jag mig ÄNNU snyggare än vanligt och det gör saker bättre. försöker alltid att klä mig så jag trivs och känner mig bekväm utseendemässigt. annars blir jag arg, på riktigt. haha.

It´s all about me sa...

Jag är lite sådär tvärtom (som vanligt?) och känner mig oftast ful när jag försöker klä upp mig. Känner mig som allra bäst i soft stil, faktiskt.

egoistiska egon sa...

annaluna: ja, men man ska ju inte klä upp sig bara för att klä upp sig, utan jag menade att man klär upp sig i den bemärkelsen att man känner sig snygg! känner du dig bäst i ditt favvolinne och jeans så ska du ha det, fast på måndagen ;) jag hade ju tex jeans & sneakers på mig i måndags, och jag kände mig skitsnygg. haha.

Joules sa...

just så, det går ut på att man ska känna sej snygg. Sen om man gör det i klänning eller i jeans spelar ingen roll.

En del känner sej snyggare om dom har ett fint märke på sej och en del måste vara supersmala.

Och jag gillar klänning.

It´s all about me sa...

Fast...jag försöker att alltid ha mina favoritkläder på mig, sålänge de inte är smutsiga - har en hel bunt:) Men ok, jag förstår vad du menar! Lite tråkigt bara att jag aldrig känner mig snygg, oavsett vad jag gör, inte pga kläder sådär, utan bara vissa få stunder och de kan komma närsomhelst.

Anne sa...

ska testa. måndagar är alltid uppförsbacke.

Anonym sa...

Grymt bra ide, man ska göra både måndagar & söndagar till något extra, då överlever man lätt den nya veckan.

egoistiska egon sa...

joules: precis!

annaluna: du får försöka hitta de tillfällena på måndagar... :)

anne: gör det. det hjälper!

ivana: kanske på söndagar också ja, iaf att man får göra extra roliga grejer då ;)

It´s all about me sa...

För att trotsa in i det sista är jag ju dessutom student och känner inget jobbigt inför måndagar alls, hihi - oftast har jag inte ens skola då, och sedan på måndagskvällen jobbar jag på friskis och då måste jag ha friskis out-fit, vilket inte är så läcker. De där röda fleece-västarna är ganska svåra att känna sig snygg i;)

egoistiska egon sa...

annaluna: nej men det är faktiskt något som blir mkt värre när man jobbar. jag har trott att det bara varit bs, men så blev varje måndag skit i typ två månader, och då är det bara att inse att det stämmer. lyllo dig som inte ens har skola på måndagar! :) skönt.