söndag, december 14, 2008

men när kommer uppföljaren?

Läste ut tegelstenen Shantaram i veckan. Det tog mig bara ett par veckor plus två månader samt fyra månaders uppehåll däremellan. Även om den kräver mycket av läsaren var den fantastisk och lägger sig liksom i hjärnan som en kompis som både gör en glad, ledsen, äcklad, fascinerad och fylld av kärlek till Indien (fast jag aldrig ens besökt landet).

Har hittat några youtube-klipp från när författaren håller något slags föredrag. Det är hans osannolika liv som är ramberättelsen för boken, och karln verkar vara en sjujävla historieberättare. Rekommenderar verkligen att åtminstone se de första två klippen här nedanför. Om du inte blir sugen att läsa boken efter dessa bör du nog inte göra det heller. I annat fall går det utmärkt att se alla fem klippen, de avslöjar inga hemligheter som förstör läsupplevelsen. För oss som redan läst är det en fin flashback.


Del 3, del 4 och del 5.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Har kommit cirka hundra sidor in, men måste också vila lite...

egoistiska egon sa...

ja, den kräver en hel del av en i början. jag pausade efter 200 sidor, men sen när jag satte igång igen så började det hända saker som gjorde det bra mycket lättare att fortsätta :)