tisdag, december 16, 2008

min nya hobby.

Kan knappt påpeka nog hur makalöst intressant hela Quick-grejen är. Dock inte för att det är självklart att Quick plötsligt talar sanning, för som flera påpekat behöver hans nya uttalanden granskas precis lika noggrant som hans tidigare erkännanden. Dessutom tror jag att det kan vara bra att ha i åtanke att Quick faktiskt har begått grova brott som han blivit dömd för, redan innan han började erkänna en nästan oändlig mängd mord. Sållar man lite bland sensationsjournalistiken går det dessutom att hitta riktigt intressanta kommentarer och vinklar. Så som denna, som dock inte verkar finnas på nätet utan enbart i den tryckta upplagan av SvD:
"Straffrättsexpert Håkan Westin är skeptisk till de metoder som används i dokumentären där Quick tar tillbaka sina erkännanden. 'Reportern menar att Quick blev styrd av folk inom utrednings- och vårdapparaten, men sedan använder han samma metoder som han kritiserar vården för', säger Westin"
(citat från SvD).

I väntan på nästa avsnitt av dokumentären så roar jag mig med Leffe GW-citat:

”…Han har ju fan fått dubbel dödlig dos av psykofarmaka i samband med förhör och rekonstruktioner. Det är ju fullkomligt jävla häpnadsväckande…”

"Och sedan har han utsatt offrens anhöriga för stor skada, nämligen när Thomas Quick berättar att han har ätit upp deras barn och så vidare. "

(båda citaten från Aftonbladet)

2 kommentarer:

TORGNYSDOTTER sa...

vilken tur att du kommer hit snart. Jag behöver uppdateras. Det är nämligen så att jag varit lite för upptagen med spriten för att kunna engagera mig i samhällsdebatten. Suck.

egoistiska egon sa...

:) du är ursäktad. men nu har du något att göra här framåt jul, om nu det skulle knipa med sysselsättning...