måndag, augusti 01, 2011

loppisfynden.

Tappat räkningen på hur många loppisar vi besökte under semestern. Det är ju rätt svårt det där med loppisar, de flesta innehåller ju till 99% bara skräp. Och hittar man en loppis/antikhandel/second hand där det inte bara är skräp har de vett att ta rejält betalt för grejerna också. Fast jag ska verkligen inte klaga, gjort många så fina inköp under semestern att jag tänkte göra en liten summering av de bästa:

Böcker! Eftersom jag har så vansinnigt många olästa böcker hemma har jag tagit det lilla lugna på bokköparfronten, men några som jag verkligen letat efter har jag ändå köpt. Som Leffe GWs senaste bok för en femma. 
Kuben bordslampa för en hundralapp. Brun var kanske inte den bästa färgen, men mycket glad ändå. Vi har även en Kuben golvlampa vilket tydligen ska vara rätt sällsynt. Schnygga är de oavsett! Den här lampan hänger nu med vårt nya skrivbord.
Taklampa från Luxus för 150 kronor. När jag skulle betala muttrade ägaren Hundrafemtio för en luxuslampa? Vem fan har satt det priset? Där gjorde du ett fynd hörru. Jajamensan! Hänger nu i taket här hemma i lägenheten.
Finaste klänningen för femtio kronor. Inte använt den ännu, men vet att den kommer att bli en favorit i höst. Så himla, himla fin. Plus att den satt helt perfekt, trots att jag inte ens provade den innan jag köpte. 
Okej, inget riktigt loppisfynd men ändå: I en hantverksbutik på Öland hittade jag nya (!) linnehanddukar som producerades i början av 60-talet. Helt oanvända, tydligen hade de hittat lådor med handdukar och sänglinne någonstans som de nu sålde för fyrtio kronor styck. Mycket billigt med tanke på att en nyproducerad kostar minst det dubbla. Ångrar nästan att jag bara köpte fyra stycken. 

5 kommentarer:

Lala sa...

Snygg Luxuslampa!! Jag skulle gähääärna snubbla över en Bumling i orange eller grön!

egoistiska egon sa...

Jag med! Men de ser jag aldrig, oavsett färg. Finns ju massor på blocket, men då kostar de från 800 och uppåt typ.

Duktiga Tjejen sa...

Alla verkar vara på loppis denna sommar, jag är impad av alla fynd. Gillar gamla linnehanddukar, har massvis med ärvda sådana.

Johanna sa...

Supergrymma fynd, är riktigt avis på lamporna! För att inte tala om klänningen, jättefin.

Jonna sa...

Å, sänglinnet hade jag gärna tittat närmare på. Jag älskar den där tjocka kvaliteten på lakan som inte finns nuförtiden.