söndag, oktober 02, 2011

husmor.

En av de sakerna som stressar mest i vardagslivet är matlådor. Kvällsmat är egentligen inte så viktigt just för ätandet, men däremot är matlådor viktigt. Äta lunch ute fem dagar i veckan är varken gott eller kul, plus att jag tycker det är rätt onödigt att spendera pengar på det. Har blivit som någon slags grundregel att ha matlådor tre dagar i veckan. Två dagar äta ute är lagom, fast ofta blir det tre pga lunchmöten och liknande. Oavsett så stressar de där matlådorna mig. Jag hatar att handla och laga mat på vardagskvällarna. Vi har försökt att få in rutinen med att storhandla, men det går inte riktigt. Istället har vi testat några helger att laga en extra maträtt för fyra personer på söndagarna. Det betyder två matlådor per skalle, plus att det ofta finns ngn mer matlåda av helgens övriga rester. Simsalabim är hela veckan fixad! Oerhört skönt. Nu gäller det bara att börja variera sig, hittills har det enbart blivit lasagne eller lax i ugn.

2 kommentarer:

anydaynow sa...

Blir också mkt stressad över det här med matlådor. Svårt att få till en rutin om man inte råkar äta lagad middag hemma kvällen innan. Det blir mycket lasagne och annan ugnsmat här med (eftersom man får ut många portioner plus att det smakar minst lika bra dagen efter).

nostalgifabriken sa...

ehrrm, har precis gett upp och beställt linas matkasse. de har en superbra variant där man får 3 middagar (4 port) varannan vecka. så får man i alla fall lite hjälp på traven när inspirationen tryter.