söndag, december 01, 2013

att överleva en lönehelg på ikea.

Vi gjorde det! En rejäl inköpslista där vi trettiotvå gånger uttalat att vi endast skulle köpa det vi verkligen behövde (det vill säga: inga värmeljus, kuddöverdrag eller söta ljusstakar) gjorde susen. Och en snäll mamma som skjutsade runt på alla saker som vi plockade på oss så att vi kunde diskutera färg på inköpen. Det är på allvar det vi alltid, alltid diskuterar. Det är ungefär såhär: K vill ha vitt, jag vill ha svart. K vill ha rött, jag vill ha grönt. Men vi löste det med, jag fick välja färg på det mesta och han på soptunnan. Rättvist och allt sånt.

2 kommentarer:

nostalgifabriken sa...

hehe, det där med rättvisa i en parrelation ... när jag och calle flyttade ihop på södermannagatan klagade jag evinnerligt mycket på att jag hade blivit tvungen att rensa ut lite möbler (han vägrade rensa ut bland sina). därför tyckte jag att mina få kvarvarande möbler försvann bland alla hans möbler och det var minsann superorättvist tyckte jag.

vi bråkade verkligen jättemycket om det här, men
sedan när vi räknade efter så hade vi lika många möbler var (jag hade till och med en stol mer än vad han hade). rättvist var ordet, heh.

egoistiska egon sa...

Haha. Känner igen det där... Jag har i alla år hävdat att jag inte alls har mer kläder än K. Nu när vi flyttade hade han 3 sopsäckar med kläder, jag cirka 7. Rätt uppenbart vem som äger mest kläder.