söndag, november 26, 2006

bättre sent än aldrig.

De senaste dagarna har jag fått arslet ur vagnen och sett lite filmer som alla andra sett för evigheter sen.

2001: A SPACE ODYSSEY
Kaka för ögat och hjärnan. Det är helt sjukt att filmen gjordes 1968. Nu vill jag läsa boken. Någon som läst den som kan uttala sig? Hittade, iofs utan större svårigheter, den här siten som är rätt coolt gjord och underlättar för den som inte orkar analysera filmen själv. Tar gärna ett exemplar av stolarna ovan samt kommer för all framtid vara skeptiskt inställd till talande datorer.

THE USUAL SUSPECTS

Egentligen är det konstigt att jag inte sett den tidigare. Om jag skulle välja en favoritskådis skulle det helt klart bli Kevin Spacey, och det är ingen direkt nyhet. Men bättre sent än aldrig. Fast jag visste redan om att någon oväntat skulle hända på slutet och i efterhand undrar jag om inte någon berättat för mig hur det skulle gå för jag var övertygad om det som skulle hända efter halva filmen. Hade hellre blivit överraskad faktiskt. Nåja. Det är nog väldigt svårt att inte tycka om The Usual Suspects.

THE RING

Jag och skräckfilmer är inte något som fungerar tillsammans. Tycker inte om att bli skrämd. Har säkert något att göra med mitt kontrollbehov och att skrämselkänslan påminner mycket om den avskyvärda stressen. Men varenda kotte verkar ju ha sett The Ring så när den nu gick på tv igår kändes det ok att se den trots allt. Jag är ett stort fan av logik, och jag undrar väl lite över några händelser i filmen som jag inte får att gå ihop. Ett gott betyg är ändå att jag inte var helt nöjd med att sova bredvid tvn inatt. Mardrömmarna uteblev som tur är.

2 kommentarer:

Anonym sa...

vilka händelser får du inte att gå ihop?

egoistiska egon sa...

jag tror jag syftade på (väldigt trött i skallen just nu) att jag inte riktigt fick ihop pappans beteende med händelseförloppet osv. men det kan ju likabra ha varit jag som inte fattade... ;)