måndag, november 27, 2006

kära Dramaten,

Jag skriver till dig med anledning av föreställningen Lulu – En monstertragedi av Frank Wedekind. Denna föreställning såg jag på det öppna genrepet, den 13 september. Jag är numer uteliggare, och det är ditt fel.

Vid min hemkomst efter föreställningen hade jag helt glömt av att jag skulle ta emot en rörmokare. Denne rörmokare skulle laga ett avloppsrör i taket på min toalett som läckte. Detta avloppsrör i taket läckte eftersom min granne ovanför helt enkelt inte haft tillräckligt med koll på sin avföring och därför utvidgat avloppsröret till den grad att det började läcka. Mycket otrevligt. Ännu otrevligare blev det då jag, som sagt, glömt av rörmokaren. När jag klev in i min port möttes jag av en arg rörmokare som debiterade mig för de timmar han väntat på min ankomst, samt några tusenlappar extra. Detta gick inte att bestrida då hans kusiner driver ett gym och är från Ryssland. När jag sedan öppnade dörren till min lägenhet blev jag översköljd av en stark lukt av avföring, helt enkelt på grund av att avloppsröret hade sprängts då det inte blivit åtgärdat i tid. Min lägenhet blev förstörd, likaså alla lägenheter i samma hus då det som fanns i avloppsröret spred sig som en löpeld. Igår klockan 10.00 på förmiddagen sprängde de bort huset. Det gick inte att rädda.

Alla mina grannar samt hyresvärden anser att felet är mitt, eftersom jag inte var hemma i tid och släppte in rörmokaren. De är nu hemlösa och jag med. Allt hände så fort att ingen lyckats få en bostad. Mina grannar jagar mig därför, fly förbannade. Jag har rivsår på kroppen efter att tidigare imorse fått kasta mig i ett rosbuskage för att undkomma de uppretade grannarna som jagar mig med basebollträn. Inatt sov jag i en trappuppgång.

Eftersom föreställningen blev en halvtimme försenad samt sen var över tre timmar lång anser jag att det är ditt fel, Dramaten. Ingen skulle tro en uteliggare som polisanmäler dig, därför skriver jag detta brev. Jag tänkte kika förbi imorgon vid 12-snåret. Det vore bra om det då fanns klart en ny bostad till mig, lite rena kläder, sushi samt pengar så jag åtminstone kan betala rörmokarens kusiner från Ryssland. Övriga pengar för sveda och värk kan vi ta i övermorgon.

Med vänliga hälsningar
Roland Karlsson

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Hahahahaha - är det sant? Jag blev först rädd att det var du som är Roland. Vilken mardröm alltså...

egoistiska egon sa...

Haha, nä det är inte jag eller sant. Däremot grundar det sig på att jag var rätt arg då föreställningen var försenad och väldigt lång. Hann inte se klart hela eftersom jag hade hantverkare att passa ;)

Anonym sa...

hahaha jag garvar ihjäl mig!