tisdag, januari 02, 2007

best of 2006.

8 januari.
Jag har fått ett nytt smeknamn. Egon.


16 januari.
Fråga: Fula konamn?

Svar från K's brorsas flickvän: Rosa, Mu, Kossan, MuMu
Svar från K's brorsa: Cp-ko, Brunt-jävla-djur, Kul-å-välta-djur, Många-magar-djuret

24 januari.
The Knife – Silent Shout. Herrejävlar. Både albumet och låten. Jag vet inte hur jag ska beskriva det bättre än med lite svordomar. Så, igen: Jävlar. Men jag har ju visserligen en förkärlek till elektronisk pop. Hej vad det svänger.

7 februari.
Sägs det inte att killar letar efter flickvänner som liknar sina mödrar, och tjejer letar efter pojkvänner som liknar sina fäder? I så fall har jag hittat rätt. Min pappa är en sån pappa som borstar tänderna med min peelingkräm och försöker byta kanal på tv’n med min bärbara telefon. K är en sån pojkvän som försöker tvätta ansiktet med tandkräm istället för tvål.

21 februari.
”How you gointuh do dat, Sam, when Ah arrived dis conversation mahself? Ah’m askin’ you.”

“Askin’ me what? You ain’t told me de subjick yit.”
“Don’t aim tuh tell yuh! Ah aims tuh keep yuh in de dark all de time. If you’se smart lak you let on you is, you kin find out.”
Typ så. I 200 sidor.

15 mars.
Det kan hända att premiäromgången av Allsvenskan ställs in. Tydligen kan det också hända att inga allsvenska matcher visas på tv innan VM heller. Jösses.

19 april.
Kreativt skrivande, grundkurs, 20 poäng

I grundkursen får du arbeta med både skönlitterära texter och sakprosa. Kursen vänder sig till dig som vill skriva mycket, experimentera med olika uttrycksformer och analysera egna och andras texter. Du får pröva olika metoder för kreativt skrivande, göra korta improviserade övningar och arbeta med längre, mer omfattande skrivuppgifter för att utveckla dina skapande resurser, ditt skrivande och din språkkänsla. Kursen är teoretiskt förankrad. En viktig del i kursen är att reflektera över skrivandet, både som process och tankeverktyg. Kursen bedrivs i seminarieform.

4 maj.
Ikväll fick jag mina misstankar bekräftade. Han finns inte mer. Min kära granne. Min gubbe under mig. Han som alla andra rynkade på näsan åt och som jag inte kunde låta bli att tycka om. Han som var 160cm lång och la armen om mig och kallade mig för hans dotterdotter. Han som ständigt var alkoholpåverkad och ständigt hade en cigg i mungipan. Han som bad om ursäkt ifall han spelade flamencomusik ibland. Han som uppskattade så mycket att jag la en lapp i brevlådan då jag skulle ha fest, för då behövde han inte oroa sig för att höga skratt och skrik betydde att någon blev knivmördad.

10 maj.
Inom kort kommer nog min blogg bli öppen för allmänheten.

15 maj.
Jag har precis gjort min första latte, alldeles själv.

22 maj.
Idag traskade jag med en liten lapp till coop och bad att få hämta ut ett paket. Vilket roligt paket du verkar få sa killen på coop. Ett par gratis skor sa jag.

28 maj.
Katten, som heter Diva och antagligen kan klassas som en av de fegaste utekatterna i världen då hon exempelvis är rädd för vinden och inte vågar stanna kvar på gården själv om mamma och pappa tar en promenad, är utsatt för en massiv mobbing. Av en koltrast.

3 juni.
Om VM-hjältarna skulle drabbas av en kollektiv sjukdom och vara tvungna att åka hem från Tyskland redan innan VM startat, eller efter en match eller två, skulle det likförbannat samlas tusentals människor på Sergels Torg, Medis, i Rålis eller Kungsträdgården för att hylla "hjältarna". Carola skulle nog sjunga en trudelutt också.
13 juni.
Det är VM. Brasilien - Kroatien spelar. VM har knappt börjat. Min TV har uppenbarligen kastat in handduken. VAD HAR JAG GJORT FÖR ONT FÖR ATT FÖRTJÄNA DETTA?

25 juni.
Midsommar blev som midsommar ska vara.

4 juli.
För ett par år sedan hjälpte jag en vän att bryta sig in i sin egen lägenhet. Nu kan jag även lägga till cykelstöld av min egen cykel till den brottsliga banan. Det tar sig!

13 juli.
När vi for över åkern mitt i skogen med vitklöver som luktade gott vrålade pappa Välkommen till lilla turistvändan, visst är det vackert? och jag skrek Ja och frågade när jag skulle få åka på stora turistvändan. Det fick jag aldrig något svar på för då for vi över ett dike och kärran jag satt på har inte direkt den bästa fjädringen. När vi kom fram stod mamma där och påpekade Varför tror du jag gick? när jag ojade mig över mina inälvors omplaceringar.

31 juli.
På gräsmattan nedanför balkongen stod fyra poliser och två polisbilar. Två av poliserna tittade på mig men frågade en annan person på en annan balkong om de Sett något? och Där måste det vara för där är det ett trasigt parasoll och så pekade dom på andra änden av huset. Men mig frågade dom ingenting så jag gick in igen.

8 augusti.
Något måste väl ske för att jag ska förtjäna att åka på riktig ordentlig semester. Så förutom att jag har magkatarr och antagligen en vattenläcka i badrummet hade jag idag turen att få en defekt TipTop.

25 augusti.
Kasta sig i vågorna, torka sig i solen, läsa i skuggan, kasta sig i vågorna, flyta på ytan, torka sig i solen, läsa i skuggan och om och om igen. Livet är rätt behagligt på en strand, förutom att vi fick träningsvärk av allt strandtennisspelande och att dromedarerna luktade fa-an.

29 augusti.
Redan efter att insläppet hade forcerats och det bara var att knalla rakt in med polisens uppmaning till mig och Blondie om att bli inte ihjältrampade nu bara! så sa vi att det aldrig mer kommer vara ett derby på Söderstadion. Inte kunde jag ana att bajenfolket själva skulle hjälpa till så föredömligt med att se till att vi kommer få rätt. Det tråkiga var väl att 55 minuter DIF-dominans inte är lika mycket som 90, men man kan inte få allt här i världen.

11 september.
Eller varför inte grupparbeten som innebär att åka buss och sitta på fik eller gå på utställningar eller teater? Me like.

13 september.
Då slog det över totalt för stackars K med obefintlig simultanförmåga och han satte omedvetet spinn på en falukorvsbit som wobblade upp i luften och gjorde piruetter ett par decimeter ovanför stekpannan för att sen landade längst in bredvid spisen. Dit det är svårast att nå. K blev rädd och skrek.

12 oktober.
Watch out Donald Trump! You've got a head for business and money.

You'll make it rich some day, even if you haven't figured out how yet.

13 oktober.
Jag förstår inte allas upphetsning över rosa.

24 oktober.
Eftersom området kring Budapest var det snyggaste lapptäcket ever så blev vi lite kära i staden redan innan vi landat. Fick privatchaffis från flygplatsen till vårt hostel där vi möttes av ett ”You book private room for two? You get apartment, ok?” samt en flarra vin.

31 oktober.
Nu är jag själv det som kallas vuxen, och då går man på Springsteen-konsert. Jag var inte riktigt laddad, Ternheim-spelningen låg för nära och hade lämnat för mycket avtryck.

6 november.
Där stod vi, mittemellan två tv-apparater som visade två olika matcher av högsta intresse, där alla DIF-anhängare i lokalen hejade fram Elfsborg och alla gnagare utstötte läten som kunde liknas vid Kom igen Djurgårn!

23 november.
Vi tyckte ju att det var mer än dags för Kudden att möta världen. Så med lite hjälp på traven tittade Kudden, som visade sig vara en liten pojke, ut strax efter 03 inatt.

29 november.
Jag älskar honom. Jag gillar måndagar! Jag gillar skolan. Jag får skrivkramp i armen. Allt löser sig till det bästa. Jag är inte så dum jag inte.

5 december.
De hade liknande kroppsbyggnader vilket gjorde det omöjligt att förutspå vem som skulle vinna i ett eventuellt slagsmål. Jag vågade inte tränga mig emellan.

6 december.
Jaha, då har jag låst mig ute för första gången i mitt liv. Skönt att ha det avklarat.

19 december.
Programmet America’s Funniest Home Videos borde, om det inte redan är gjort, utses till världens bästa hälsoprogram

21 december.
Efter fem månader i bostadskö har vi nu fått ett förstahandskontrakt på en helt nyproducerad lägenhet. Man tackar och den gamla slagdängan Ingenting är omöjligt! känns mer aktuell än någonsin. Grattis till oss, i maj blir vi sambo!

27 december.
Bland annat fick jag fjorton böcker (!) och en espressomaskin (av K såklart, vem annars är bättre på och är orsaken till mitt latteberoende?).

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fan vad BRA och ROLIGT du skriver!!! Hejja Egon hejja:) jag vill läsa din bok snart:)

egoistiska egon sa...

men tack snälla!

Anonym sa...

Jaa, underbart! Jag fnissade som tusan när K fick spinn på falukorven (so to speak alltså) och tyckte granngubben verkade fin. Fan också jag måste bokmärka bloggar bättre.

egoistiska egon sa...

haha, det gjorde jag med när det väl hände. granngubben var fin, på sitt alldeles egna sätt. får ny granne nästa vecka. känns ovant.