tisdag, januari 15, 2008

guten tag Berlin!

Vi har dålig ventilation på jobbet. Det är sent på eftermiddagen och snart kommer alla trilla av sina svarta kontorsstolar och ligga och kippa efter andan på golvet som guldfiskar utan vatten. Jag kippar redan, delvis på grund av att min näsa håller på att korkas igen med snor. Kanske bryter det ut det här gången, kanske får jag fortsätta gå och vara lite fejksjuk varannan dag eller så. Som förkylningen för två veckor sen som aldrig bröt ut, eller den dundrande huvudvärken och mattheten i helgen. Så i söndags önskade jag mig egentligen inte bara en till söndag utan även en fantastiskt billig resa till ett varmt resmål med palmer och sandstränder och så vidare. Det blev tyvärr inte riktigt som jag önskat, men en absurt billig miniweekend till Berlin om några veckor får duga. Två dagar på plats - vad får vi inte missa?

11 kommentarer:

Matilda sa...

Die Mauer. Så klart. Annars har jag ingen aning, bara svängde förbi staden för typ 14 år sen och minns inte så mycket. Trevlig resa i alla fall!

Carreca sa...

Hamburger bahnhof - contemporary art, skitstort museum, ganska bra.
Området kring Hackescher Markt/Oranienburgerstrasse är rätt coolt, bland annat med ett hus som ockuperats av konstnärer (och flummare) där de hängt upp en amerikanska militärhelikopter och allmänt sjuk konst. Kanske bättre på sommaren dock. Massor av sjuka nattklubbar om man vill ha sådant.

2 dagar på plats är kort tid, förbered er väl - Berlin är sjukt stort.

egoistiska egon sa...

matilda: tack för tipset ;)

carreca: jo, två dagar är lite. men det är det bästa möjliga just nu, och bättre med två dagar än ingen! ska lägga dina tips på minnet, tack!

Anne sa...

alltid skönt att komma bort även om det bara är några dagar. Har inga bra tips om Berlin tyvärr.

TORGNYSDOTTER sa...

Haha! jag vägrar tipsa gratis! Jag är lite bortskämd på den punkten, sirru.

Kaos-Anna sa...

En liten röst for me?
Jag behöver röster.
gav inte jag dig referenser en gång? Jävligt bra dessutom. Men du är ju bra.
Nu är det pay back time...hahahah

Vote for me OCH säg åt all du känner att göra detsamma!

http://www.alltombarn.se/aktuellt/rosta-fram-manadens-barnblogg-1.5763

egoistiska egon sa...

anne: ja men precis så resonerar vi också.

torgnysdotter: haha.

fru kaos: jag använde mig nog aldrig av den där referensen, men eftersom jag är en generös person så har jag röstat och ska sprida det. och hålla tummarna. KUL!

Kaos-Anna sa...

Haha...
Tack.
Men det hade ju kunnat ske.
Jag sitterfortfarande redo att avlägga referens.

Anonym sa...

Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor, Reichstag, Alexanderplatz - om det inte är svinkallt kan ni ju vara riktigt turistiga och ta en båttur på Spree, då får man se det mesta (fast nu kommer jag inte ihåg om de bara körde turen på tyska eller om de pratade engelska också). Coola uteställen: White Trash, Wild at Heart, Feuermelder (ligger i Friedrichshain, var de andra extakt ligger måste jag kolla upp ifall det intresserar). Friedrichshain är hursomhelst en väldigt häftig stadstdel där nästan bara unga människor bor, likaså Kreuzberg. Prenzlauerberg ska vara fint har jag hört. Men Berlin är verkligen SKITSTORT, om ni vill hinna mycket måste i planera in de två dagarna ordentligt!

egoistiska egon sa...

fru kaos: det känns tryggt att höra.

moni: ska snart börja planera, tack för alla tips! Berlin känns som en stad som man kan återvända till flera ggr (även fast jag ännu inte varit där ;)), så vi får ta lite i taget så att säga.

Anonym sa...

Ja verkligen!!! Jag vill åka dit en gång i kvartalet typ :-)