torsdag, januari 17, 2008

längta är halva kakan.

Att längta är underskattat och nästan alltid tusen gånger lättare än att uppleva. Våren är bättre än sommaren, just därför. Imorgon tar vi tåget till landet och får lite skogsluft och lukt och mammas mat plus frisörens kniv i håret. På tisdag ser vi Iron & Wine, på onsdag får L äntligen sin födelsedagspresent när Bounce framför Gökboet. Ett par helger senare blir det Kick-off med jobbet i fjällen med massor av snö. Ett par helger senare åker vi till Berlin och försöker hinna med allt vi vill på två dagar. Jag har precis skrivit ner adressen till Adidas Concept Store och ser framför mig hur vi hittar lika snygga sneakers där som i Budapest, fast i rätt storlek den här gången. Helgen efter det kommer vän(ner) från Göteborg, och jag blir inte helt förvånad om det blir samma typ av helg som förra året, fast utan lika många konserter. Helgen efter det blir det en helkväll strax utanför Uppsala med gott sällskap och god mat. Sen är det snart vår, löneförhandling, påsk, födelsedag, Italien och sommar. Och vilken dag som helst blir jag faster.

6 kommentarer:

Anne sa...

har inte tänkt så tidigare. men jag tror du har rätt. det är något speciellt i att längta.

egoistiska egon sa...

ja, halva nöjet är ju att längta! det kräver inget av en som att uppleva faktiskt gör. och det varar MYCKET längre. inte för att upplevelesen ska underskattas :)

TORGNYSDOTTER sa...

ser fram emot! Som fan. Jag gillar också att längta. Jag hade en gång en kompis som sa att "vara full och på väg någonstans är det bästa som finns". Det kan ligga något i det.

Joules sa...

åh ad roliga saker!
iron & wine, och bounce framför gökboet.

jag hoppas på recentioner!

längta kan vara halva nöjet. längta kan oxå pajja hela skiten på grund av för höga förväntningar.

jag har i princip slutat längta. av den enkla anledningen att jag lever i nuet.

ingen aning om det är rätt eller fel, men det funkar för mej (just nu).

ha det fint!

egoistiska egon sa...

torgnysdotter: det kan verkligen ligga något i det. just nu är jag lite anti det där med full, men salongsberusad låter lagom :)

joules: ja, de är skitroliga tycker jag! förut längtade jag för mycket - för höga förväntningar. man får se till att hålla det på lagom nivå, så det går att leva i nuet också. men det är ju det som är det svåra - att uppleva just nu. att längta är lättare.

sara sa...

Åh, vilken härlig tid du har framför dig! Hoppas att du verkligen tar dig tid att njuta av allt, och inte bara stressar igenom det.