fredag, april 09, 2010

åh vad jag vill veta vad de säger när de kacklar.


Bilden är kass, men om ni kikar riktigt noga (klicka på bilden för att se större) så ser ni massor med små vita prickar långt där borta på fotbollsplanen. Prickarna är måsar. Sjukt mycket måsar i någon form av stormöte. Bilden är tagen i morse och jag gastade till K att Nu har de stormöte igen! och han kom sättandes med ett Äre sant? De har nämligen stormöten lite då och då. Sitter där och kacklar i några timmar. En gång vaknade vi på grund av att ljudet. Dessa stormöten verkar vanligtvis ske när det är regnigt och en vild gissning är att det är tillgången på maskar vid detta väder som gör att våra kvarter blir attraktiva. Vi har nämligen stora fina fält runt knuten, fyllda med med maskar vid just regngrått väder. Men (och detta är ett ganska stort men) de har alltid stormöten på fotbollsplanen som har konstgräs. Det där konstgräset är nog inte så bra för masktillväxten direkt. Kan måsarna verkligen vara så förbannat smarta att de har mötet där inga maskar finns, typ för att slippa distraktionen av levande maskar när de ska styra upp vem som ska käka maskar på vilket område? Känns långsökt och samtidigt otäckt logiskt.

4 kommentarer:

It´s all about me sa...

Jag har spanat in Bok.nu nu! Var visst redan medlem där sedan i somras men hade inte lagt in böcker... Kan man lägga till vänner? Hittade dig, vi var visst 97% lika - inte illa pinkat.

Blev dock lite besviken över att en hel bunt böcker jag har läst inte fanns med på bok.nu, men på boktipset.se...Kan man "importera" böcker om du vet?

Lägg gärna till mig som vän om det går:)

egoistiska egon sa...

Tror inte man kan vara "vän" på bok.nu, men jag har lagt till att jag "spanar" på dig som det så fint heter, haha. Om du går in på min sida kan du göra det också i högerspalten.

Erica sa...

hihihih .. klart att det är så!! Det bara måste man tro:) Tänker lite på Hitschcook och "fåglarna"

egoistiska egon sa...

Borde se filmen, har inte gjort det!