torsdag, april 08, 2010

regel nummer ett: det handlar inte om teknik.

Sociala medier har en jävligt stor plats i mitt liv, både privat och på jobbet då det ingår i mina arbetsuppgifter. Hamnar ofta i diskussioner kring just sociala medier och upphör aldrig att förvånas hur komplicerat, svårt och läskigt folk i allmänhet verkar tycka detta är. Det problematiseras och uschas och fokuseras på tekniken så jag blir tokig. Kan prata i evigheter om detta, både de sociala medierna (som snart inte kommer kallas någonting utan bara smälta in och anses som en daglig del av vårt liv) och människors rädsla som skapar spöken, men min kille har gjort ett himla fint inlägg om hur hans vardag ser ut där just sociala medier spelar en betydande roll på ett mycket okomplicerat sätt som jag tycker ni ska läsa istället för att lyssna på mitt tjat. Läs! Läs! Läs!

Och nu upptäckte jag Beatrix Vnunks inlägg om profilbilder på facebook som är ett ypperligt lästips för att aktivera tankarna lite mer kring våra beteenden i dessa fina sociala medier.

4 kommentarer:

nostalgifabriken sa...

jag kan inte annat än att hålla med! sociala medier är en underbar grej om den används rätt. du kan komma dina kunder närmare, du kan nätverka, du kan omvärldsbevaka, inspireras med mera med mera. säg inte nej, säg ja!

nostalgifabriken sa...

hehe, låter som om jag är med i en sekt. halleluleja!

egoistiska egon sa...

Ja, och folk har så svårt att förstå att det inte är komplicerat att använda sociala medier. Att grejen är att man själv bestämmer hur man ska använda dem. Allt för många är rädda och tror att det finns en guide för hur man ska använda dem för att nå framgång. Irriterande frustrerande.

Kenneth Grönwall sa...

Jag säger ja till soc.med.-sekten!