onsdag, juni 15, 2011

mera mat!

Vi måste prata lite mer mat. Satt på tunnelbanan hem och funderade vad jag skulle laga för middag och kom på den briljanta idén att göra pastasås med grönsaker och bacon. Mycket mumsigt. Men självklart börjar då boken handla om grisslakt. Nu är det ju inte direkt svårt att göra en pastasås på bara grönsaker, den blev dessutom helt magiskt god, men om det ska fortsätta såhär behöver jag recepttips i mängder på vegetariska rätter, så om ni har något på rak arm får ni gärna tips. Ost fungerar som vanligt inte. Och just det, det finns en annan liten detalj som gör det hela knepigt: min kille gillar inte bönor. Linsgrytan jag gör blir nöd och näppe godkänd. Iofs gör hans brorsas tjej helt magiskt god indisk gryta på bönor, så om vi inte säger något högt fungerar även bönor och linser. Okidoki? Och tack på förhand.

9 kommentarer:

Johanna sa...

Äter också kött, med ständigt dåligt samvete, för egentligen är det ju inte ett dugg gångbart ur vare sig humanistisk (eh ja, fel ord i sammanhanget) eller miljömässigt perspektiv.

Men jag avskyr också bönor vilket såklart ställer till det lite. Tycker dock om all annan vegomat, så jag skulle nog klara mig rätt bra utan kött trots allt.

Johanna sa...

Alltså, för att förtydliga: om hanteringen av djuren var bra hade jag tyckt att det var helt okej att äta kött. Moraliskt ser jag inget jätteproblem med det. Men när hanteringen ser ut som den gör ser jag ett jättestort problem med det, men har som sagt ändå inte slutat äta kött. (Och skäms därmed).

egoistiska egon sa...

Precis. Det är ju inga nyheter det här, men det är galet svårt att köpa ett paket bacon när man precis läst en fyra sidor lång redogörelse för hur slakt av grisar går till. Och då är jag ändå uppvuxen med att se djur slaktas som en helt naturlig process.

TORGNYSDOTTER sa...

Jag har hittat den o p t i m a l a halloumisalladen som är i total balans och harmoni.
Jag har även ett finfint recept på morotssoppa. Bland annat.

Jag mejlar vid tillfälle
//gammal hobbyveg.

egoistiska egon sa...

Halloumi är väl lite bökigt kanske, men skicka ändå! Och soppan!

Duktiga Tjejen sa...

Varför inte köra soyabacon, eller innehåller det gluten? hälsans Kök har ju massor med kött i veg-form (har dock inte smakat baconen själv osv eftersom jag slutade äta griskött när jag var 10 och gärna slipper allt dom liknar gris). M brukar iallafall säga att de veg-imitationer jag gör typ smakar som kött bara det kryddas rätt! :)

Duktiga Tjejen sa...

Ps. Halloumi är 0% bökigt, det går superfort, men all halloumi innehåller väl dessvärre mjölkprotein?

egoistiska egon sa...

Får kolla på soyabacon! Och med bökigt menade jag just med mjölk, inte att det är krångligt.

pim sa...

kolla in vegomums.com och vegetariskt.se (eller tvärtom) där har jag hittat massa goda veggorätter:)