tisdag, april 08, 2014

let's röra på kroppen!

Det är ju såhär att jag inte direkt fick okej på att börja träna på efterkontrollen hos barnmorskan. Min bäckenbotten tog rejält med stryk under förlossningen och det är back to basic nu: knip, enkla magövningar med mammamage-appen och promenader som gäller. Så många gånger som jag känt mig så ledsen över detta, både bäckenbottenskadan* samt att jag nu alltså inte ens kan gå på ett mamma-pass ännu, att jag nu är helt less på min egen ledsamhet. Därför så får jag kanske göra det jag inte ens tycker är träning till träning. Idag började jag använda Runkeeper på barnvagnspromenaden och ska så fortsätta. För tillfället är det tufft nog att ens gå med rak rygg. Förra veckan fick jag träningsvärk i låren efter fyra kilometer på en nyskrapad grusväg. Så ja, det är nog träning nog för mig att bara promenera med en barnvagn. Och jag ska inte vara ledsen över detta mer, i alla fall inte just nu.* Det kallas även förlossningsskada, och den är konstaterad av specialist samt barnmorska. Detta gör mig så oerhört ledsen att ens tänka på det (gråter bara jag skriver ordet) och jag vill inte ens prata om det ännu. Inte mer än såhär. Men jag övar mig på att förstå att den kan läka någotsånär, och jag övar mig på att prata om det för att göra det mindre skamfyllt. Bra så för nu. Tack på förhand. 

6 kommentarer:

Josefine sa...

Nej, vad tråkigt att höra. Man förstår ju att det kan hända saker under en förlossning men jag har hela tiden bara skjutit undan sådant ur huvudet "det kommer gå bra det kommer gå bra" var det enda jag försökte ställa in hjärnan på förra gången. Är livrädd för nästa. Jag hoppas verkligen att knipövningar osv kommer att fungera och att det finns annat att göra om det behövs.

dekorum sa...

Starkt att skriva om det! Kör på med träningen i den lilla skalan. Hoppas att det blir bättre!

Anonym sa...

Visst är det piss! men man får ta en dag i taget och tänka att tiden för rehabträningen kommer att vara kortare än den tiden som kommer efteråt med MASSA träning. håll ut! /en skadad slida

egoistiska egon sa...

Tack hörrn!

Anna Granström sa...

BRA att du skriver om det! Det är så mycket tabu och hysch-hysch kring komplikationer. Jag grät också varje gång jag tänkte på mina komplikationer, gör fortfarande det ibland, men förhoppningsvis kommer du sluta gråta i framtiden och bli helt återställd. Jag hoppas verkligen det.

egoistiska egon sa...

Anna: Ja, har lovat mig själv att INTE skämmas, men det är svårt. Hoppas du har repat dig från dina, eller att det iaf fortfarande blir bättre? Jag lever på hoppet att det ska bli bättre.