torsdag, november 27, 2014

tyckte det var lite väl mörkt hos alla grannar.

Imorgon kommer han vakna tidigt sa K igår innan vi somnade, så när jag vaknade av en bebiskropp som klängde på min fast det fortfarande var mörkt ute så var jag ändå relativt beredd. Det var min morgon att gå upp, så jag sneglade på klockan (06.27), gav F några leksaker som han fick leka lite med i sängen medan jag försökte vakna till. Bytte blöja, klädde på mig, tog med F ut i köket och sa godnatt till K som somnade om. Satte på radion och hörde att det inte alls var P3 på. Så himla märkligt? Vi lyssnar alltid på P3. Jag började ratta på radion (vi har en där man rattar in frekvensen, väldigt old school och hur härligt som helst). Hur jag än försökte så fick jag inte in P3. Blev lite orolig, han tänka att någon kanske bombat radiohuset i Stockholm och P3 blivit utslaget (så jävla ologiskt resonemang?) så jag skulle kolla Aftonbladet om det stod något där. Då ser jag att min telefon börjat visa helt fel tid! 05.55! Här blev jag orolig på riktigt. Kärnvapen som slagit ut P3 och fått iPhones att visa en annan tidszon? Mycket möjligt.

Sen kollade jag på vår väggklocka och insåg att klockan faktiskt var 05.55 på riktigt. Att vi varit vakna sen 05.30, att jag måste ha trott att femman var en sexa när vi vaknade. Att det var nattprogrammet på radion, det som delas mellan flera kanaler. Stormade tillbaka in till K som somnat om inne i sovrummet och vrålade Men klockan är ju bara sex på morgonen!!!! Och K svarade sömnigt att han väl tyckte jag hade verkat lite väl munter när vi klev upp.

Vi sov förmiddag klockan 07.45. Sen drack jag kaffe. Jättemycket kaffe.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Vad jag ser minst fram emot att börja jobba igen? Kliva upp kl fem. Så jävla mycket snark!

Anna Granström sa...

Jag går upp vid 5 när jag jobbar. Gäsp. Victor brukar sova till 6:30 nu, vilket cvi tycker är jättelänge :)Det beror ju på att han gick upp 4:30 (!!!!!!) under mina 13 månader som mammaledig. Ja, förutom första halvåret då han sov ännu mindre... Kaffe är bra!