söndag, februari 07, 2016

thailaaaand.

Sitter ju aldrig vid datorn utan att jobba nuförtiden, vilket gör att saker jag tänkt blogga om för hundra år sen aldrig blir av. Ska jag berätta lite om vår resa kanske? Vi säger så och skiter i att det är 1,5 månad sen vi kom hem. Känns som tre månader sen, minst.Vi var alltså i Thailand, Khao Lak. Bodde på Fritidsresors bamsehotell Mai Khao Lak. När jag började kolla hotell så var ett kriterie att det INTE skulle vara bamsehotell. Kriterierna i övrigt var:
- Någonstans i Thailand där allt går som smort med flygresa, transfer och så vidare. Det vill säga charter.
- Men inte på Phuket-halvöns vanligaste stränder, vi har redan varit där.
- Hotellet skulle ha barnpool för de minsta
- Schyssta rum
- Ligga vid en lugn strand.
- Ha massa restauranger på stranden eller i närheten (de har ju rensat mycket stränder från sånt)
- Bra recensioner
- Vara lugnt
- Minst 4-stjärnorshotell
- Fin strand

Och då var det typ det enda hotellet jag hittade till vettigt pris. Det blev skitbra. Enda hotellet på stranden, vi åt alla måltider bland det tjugotal restauranger som fanns vid stranden, det var lugn och ro (så lugnt det kan bli på ett barnhotell) och F älskade att träffa Bamse varje dag. Flygresan dit och hem gick för övrigt sjukt smidig, vi var helt förvånade över att vi kom undan så lätt. Att flyga tolv timmar med en snart-tvååring i knät är liksom inte ett helt härligt utgångsläge. Hotellet låg cirka 15 min norr om Khao Lak så det var verkligen in the middle of nowhere. Hur bra som helst!Jag ville att vi skulle ut och åka båt ut till typ Similan Islands som alla pratar om, men efter långa diskussioner och avrådan från guiderna att åka så långt med ett litet barn utan att ens vara säkra på att komma i land på vissa turer så struntade vi i det. Vi åkte på en sån barnutflykt istället till en strand typ femton minuter med speedboat bort. Det var lagom. Och så åkte vi in till Khao Lak en dag, och en dag åkte vi till den lokala marknaden.

Och en dag åkte vi till White Sands beach som skulle vara sjukt vacker. Det var den! Men resterande tid hade vi det rätt gött på hotellet. Badade i poolen, badade i havet och upprepade i all oändlighet. Vi hade sovpasset med F varannan dag. Varannan dag var alltså jag med F på rummet mitt på dagen då han sov och jag typ... läste bok och sånt. Varannan dag så låg jag själv på vuxendelen av stranden (ÄLSKART!) och läste eller lyssnade på podd och försökte bättra på den lilla solbrännan som fanns.


Vi höll oss ju annars mest i skuggan, vilket var rätt skönt, men det gjorde inte underverk för solbrännan direkt. F älskade att vara i Thailand. Han trodde han kunde simma själv och var sur på oss för att vi var i närheten av honom hela tiden. Han hade också som hobby att springa rakt ut i havet eller bara rent generellt springa runt som en tok. Det var emellanåt lite utmattande. På kvällarna hade vi alltid med oss iPaden så han fick se film när vi åt, för vi var inte riktigt bekväma med att ha honom springandes omkring i mörkret. Han åt inte så mycket förresten, barnet. Han drack oändliga mängder med bananashake (endast, fyfan vilka mördarblickar vi fick om vi valde en annan frukt) och ris. Ibland lite kycklingspett. Och frukt. Och välling då. Resten ratade han, men han överlevde gott ändå.Just nu känns ju resan som sagt otroligt avlägsen, men det var väldigt fint att vi kom iväg. Barnet höll sig ju friskt också, bara en sån sak! Men det var också väldigt skönt att komma hem.

Inga kommentarer: