fredag, september 07, 2007

mobiltelefonifotografering?

Mamma frågade mig sist jag var hemma hur det går med mitt skrivande. Om jag skriver något nu. Jag sa nej. Men att jag vill, men vet inte vad jag ska skriva, hur jag ska skriva. Och att tiden inte finns. Egentligen vet jag inte ens om det är skriva som jag ska göra, eller om det är något annat. Men jag behöver vara lite mer kreativ, och jag behöver ta tillvara på känslan av att jag behöver vara lite mer kreativ. Nog för att jag får ut mycket genom mitt jobb, men det är ett jobb och det är begränsat. Någonstans i slutändan handlar det dessutom om att nå något som jag kanske egentligen inte är så intresserad av – försäljning av en produkt jag själv inte valt. Därför måste jag ta tag i det hela och se mig om efter kvällskurser eller deltidskurser eller något som ger mig en spark i arslet och som tvingar mig att lägga tid på kreativitet. Inspirerad av Anne, som verkar vara helt fantastisk på att lyssna på vad hon själv vill och sen göra det, har jag börjat surfa runt så smått och åtminstone läsa om olika kurser. Det går fort att hitta de som verkar intressanta på ytan, men svårt att se de som verkligen skulle ge mig något. De som verkar ge mig något är då antingen på heltid, apdyra eller inte möjliga att läsa förrän i vår. På samma gång snubblar man över kurser som jag undrar om någon överhuvudtaget vill läsa. Eller så är det just det folk vill. Vad sägs om en kurs i mobiltelefonifotografering?

6 kommentarer:

Anonym sa...

På riktigt? :-D Haha.. hade det gällt vanlig fotografering hade det nästan varit intressant.. men MOBILkameran? Gah... Det är ju knappt att det är lönt att använda den.

egoistiska egon sa...

ja, på riktigt. kostar dessutom pengar! visst finns det mobilkameror som är riktigt bra nuförtiden, men varför inte gå en vanlig fotokurs istället? den "vanliga" kursen har jag dock tankar på att gå :)

Jag är: sa...

De använder webpublisher på kontoret.. Jag har jobbat med både Frontpage och Dreamweaver tidigare men detta är alltså ett nytt program för mig. Pratade dock med ejejen som jobbat där i sommar o hon sa att hon inte vet nåt om webbsidor men att det var enkelt att använda.. så det ska nog gå. Det är bara dessa 3 "stora" program som folk verkar använda så jag antar att de är de 3 största...?

Anne sa...

Jag såg också den kursen. Lite lagom opretentiös.

Du ÄR kreativ och kanske är det bra att inte ha ett superkreativarbete som ger ork att vara kreativ utanför arbetet istället. Och tack för länkningen.

egoistiska egon sa...

sussie: de kan väl inte skilja sig så mkt från varandra kan man tycka? det kommre nog gå smidigt. jag kunde inte ens hälften så mkt av alla program jag jobbar i nu när jag började, och nu går det som ett rinnande vatten. hade de krävt att du skulle ha kunnat det programmet hade de ju efterfrågat det!

anne: verkligen! och tack för fina ord. du har rätt. jag vill bara bestämma mig för vad jag ska vara kreativ inom just nu. inte helt lätt..

Matilda sa...

Här hos mig finns det en kurs i mobiltelefonering för pensionärer och en i messandets konst för seniorer.
Skrattade högt när jag såg det!