torsdag, oktober 18, 2007

sluta sprida namn.

Ibland undrar jag hur få vi är. Vi som inte anser att gärningsmäns identiteter, varesig de är misstänkta eller dömda, ska publiceras i medierna eller spridas via forum, facebook, msn, mail whatever. Jag kan komma på mycket få fall där det finns ett allmänintresse i det hela. Allmänintresse är inte samma sak som nyfikenhet. Sånt här gör mig jävligt förbannad.

9 kommentarer:

Anonym sa...

dessutom är det illegalt. iaf i österrike.

egoistiska egon sa...

jag tror det är det här också, men det är ju tyvärr ganska svårt att spåra. blir lika förbannad på de som hävdar att det borde spridas, som de som sprider.

TORGNYSDOTTER sa...

don´t get me started! det otäckaste är ju att det ofta görs av utbildade människor som vet och kan göra en konsekvensanalys. Och hur de tänker...!? Pöbeln är ju svår att stoppa, men om de mer bevandrade inte tar sitt ansvar...?

Ivana sa...

Pöbeln har inga gränser, det är sjukt hur lätt vi människor, på 2000-talet, börjar bete oss som bönder från medeltiden. Blodtörstiga & beredda att hänga ut folk på alla sätt & vis. Det är väl i såna här sammanhang som mångas rätta natur kommer fram. fy fan.

egoistiska egon sa...

skönt att höra att vi är några stycken.

jag tror inte människorna som uppmanar till det här förstår konsekvenserna i ett större perspektiv.

Daniel Storey sa...

På sätt och vis förstår jag nog ändå driften för dem som sprider namnen i fall som detta. Jag skulle tro att det handlar om distansering. Att man genom att byta ut "ung man 25" mot ett namn, undermedvetet vill visa att man själv och andra män runt samma ålder, inte är de som gjort det, inte är likadana. Fast jag vet inte, det är bara en teori.

egoistiska egon sa...

storey: jag tror absolut du har en poäng. men det rättfärdigar inte handlingen, och det blir som jag skrev ovan - en handling de inte inser konsekvenserna av i ett större perspektiv.

It´s all about me sa...

diskuterar detta i naxforumet :) Och jag håller med! Bara det att jag förstår att det blivit såhär.

Daniel Storey sa...

Nej det rättfärdigar det inte alls! Tror bara att det kan vara en anledning till det. Och de som gör det inser nog varken varför det gör det, eller konsekvenserna av det.