tisdag, juni 23, 2009

københavn på en dag.

Har helt glömt bort att svara på Whynjas fråga om tips på mysiga ställen att i Köpenhamn. Förlåt. Här kommer några tips i alla fall, ni andra får väl fylla på i kommentatorsfältet om ni vet andra mysiga ställen eller saker att göra på en dag.

- Ta en båttur med sightseeingbåtarna som avgår från Nyhavn. Kostar kanske 40 danska pengar, tar en timme, är mysigt och kul och turen visar staden från vattnet inklusive sevärdheter. En guide sitter och snackar lite också.

- Drick en öl i Nyhavn. Sketadyrt men så jävla trevligt att bara sitta där och glo på folk. Framförallt om solen skiner.

- Ät brunch/lunch/middag/ta en öl på Bankeråt. Det tar ca 10-15 min att gå från Rådhuspladsen/Strøget, men det är värt det. Jag lovar.

- Parallellgatan "ovanför" Strøget (minns ej namnet) är bra om man vill slippa värsta turistträngseln. Roligare butiker, caféer, småaffärer och såklart mindre folk men ändå centralt.

- Knalla iväg till lilla gatan Værnedamsvej. Det är lite franskt och himla mysigt med bagerier, caféer, charkbutiker, blomsterbutik, lite second hand samt ett par riktigt bra klädaffärer.

4 kommentarer:

Emmama sa...

Allt känns sagt. Förutom Tivoli som är fantastiskt! :)

PiaL sa...

Åh, en får tacka! Mycket bra tips! Skriver ut och tar med mig när det är dags att åka.

Kenneth Grönwall sa...

Ett tips är ju även att testa Tuborg Classic som inte finns i Sverige (vad jag vet). En väldigt god Tuborg i fin flaska :)
http://www.carlsberggroup.com/brands/Pages/TuborgClassic.aspx

egoistiska egon sa...

emmama: där var vi faktiskt aldrig, trots att vi bodde i huset bredvid ;) men vad finns att göra på tivoli om man inte vill åka karuseller? jag skulle t ex inte besöka gröna lund om jag bara var i sthlm en dag.

whynja: så lite så! berätta sen om hur resan blev.

kentson: bra tips. goood öl.