söndag, januari 02, 2011

best of 2010.

19 januari.
Jo, jag fick ju förklarat för mig att det som hänt med mitt knä är vanligt om man till exempel inte är så van att åka skidor och sticker iväg och åker skidor en vecka. Tydligt exempel. Fast mig hände det ju när jag shoppade i London.

27 januari.
Bilden föreställer mitt träningskort halvt utopererat från den proppfulla, illaluktande soppåsen. En sån jävla tur att jag började leta efter träningskortet innan jag gick till soprummet.

6 februari.
Idag har det varit nittioårskalas. 90 år! Födelsedagsbarnet fick bland annat en laptop och hon blev tårögd så fort hon pratade om den. Hennes bästa vän var där, de träffades 1942.

8 februari.
Har ju helt glömt att berätta att vi hux flux startade en bokklubb häromveckan!

24 februari.
(Och om du ens tänker tanken på att kommentera något i stil med Morgonpromenad är ju så häääärligt, jag promenerar varje dag! så kan du redan nu läsa mitt svar: HÅLL KÄFTEN!)

19 mars.
Och är det inte jävligt motsägelsefullt att man är duktig om man kämpar för att inte vara duktig?

5 april.
Fast först var jag livrädd eftersom den ser så jävla snabb ut, typ som att den själv skulle accelerera upp till 300 knyck och köra ihjäl oss bara för att. Sen tyckte jag mest den var krånglig eftersom det finns hundrasjuttiotvå inställningar på allt. Till exempel tog det mig fyra försök, en instruktionsbok och två medhjälpare för att fatta hur man satte på helljuset.

9 april.
Kan måsarna verkligen vara så förbannat smarta att de har mötet där inga maskar finns, typ för att slippa distraktionen av levande maskar när de ska styra upp vem som ska käka maskar på vilket område? Känns långsökt och samtidigt otäckt logiskt.

13 april.
Det är en (av totalt två) biljetter till Jonathan Johanssons spelning på Södra Teatern. Den 13 april klockan 20. Idag är det den 13 april och klockan är 21.35 och vi är hemma och upptäckte precis att det är den 13 april idag. Eller snarare att det på biljetterna står den 13 april och inte den 14 april som vi trodde.

29 maj.

Vi är i sommarstugan. Hittade ett bord, tre stolar och en liten teakbyrå i huset bredvid som Ingen vill ha, det är bara att ta! Förra gången tog vi hit espressomaskinen. Ni fattar det perfekta konceptet.

23 juni.
Och så när jag nyss provade kläder inför midsommarpackningen och frågade K om smakråd ville han ha hjälp tillbaka. Vilken polaroidkamera är bäst att ta med sig, den rosa, den svarta eller den som är mest retro?

4 juli.

K: Jag kommer att somna som en ovaggad bäbis ikväll.
Jag: Vem sa det?
K: Jag!
Jag: Var då? På Twitter?
K: Nej, jag sa det härifrån där jag sitter.

22 juli.

Jag har sovit för länge, aldrig riktigt vaknat till, varit ganska grinig, gråtit tre gånger utan anledning, paniken har krupit i hela kroppen, stängt in mig i sovrummet och pustat över att det är för varmt och äckligt och till och med dödat en spindel i ren och skär panik.

13 augusti.

Filifjonkan är en lång, smal och lite osäker figur. Hon är rättfram, ärlig
och ångestfylld. Hon är en organisatör som längtar efter oordning. Och hon är
rädd för allt som kryper och krälar. När det stormar kastar hon sig ut och
älskar det. En mycket spännande och komplex figur. Hon söker oordning för att
ordna upp den.

2 september.

Bokade precis bord på lördag.
I New York.

13 september.
Igår sov jag till kl 13, åt frukost, sov till 17, åt mackor, sov till 20, åt thaimat, sov till 22.30, borstade tänderna, sov till 06.30 imorse. Och jag är så jävla död fortfarande. Min kollega påstår att det ser ut som att någon ryckt mig ur sängen med våld för en minut sen och det är väl ungefär så det känns.

26 september.
Fem år! Fatta att jag var tjugotre när vi blev ihop. Tjugotvå när vi träffades. Och då kändes det som att jag hade hunnit med rätt mycket i livet. Tjugotvå. Hahaha!

30 september.
Drömde även att K köpte en dammig, inrökt lägenhet i det värsta området i Tullinge för två komma fem mille till oss. Fönstren var skitsmå och det kostade fem kronor att komma in i tvättstugan. Plus att en person hade kört ihjäl sig precis utanför fönstret. Jag blev så ledsen.

15 oktober.
Mitt liv är alltså så här: försovning, kaffe, möten, thaimat, resmål, andra språk, mitt hår, mörka förortsgator, slappa lite i soffan, packa väskor, sakna min kille.

16 oktober.

Hitta råttskit i alla lådor samt under diskbänken. Stängde igen allt igen, tog några djupa andetag och bad K korka upp en flarra vin.

26 oktober.
Alltså vinterjacka november december januari februari mars och antagligen en bra bit in i april. Ändå känns ny vinterjacka som en onödig utgift. Den som nu används har jag ju ändå bara haft i fem vintrar, hallå? Sommarjackor däremot, de där man kan använda i juli och augusti och kanske kanske nagga lite på kanten i juni och september om man har tur, de kan man tjacka hur många som helst.

9 november.
Henrik Dorsin är född 1977. Det är jättekonstigt, förvirrande och smått provocerande.

18 november.
Ganska ofta ljuger jag eller låtsas som att jag inte minns eller vet något som jag egentligen vet eller minns. Blir ändå alltid den alla frågar om allt jämt. Ibland svarar jag Googla? när jag får dumma frågor från lata människor som tycker det är enklare att fråga mig än att bara tänka i en sekund.

27 november.
Emellanåt var vi så uttråkade att vi gjorde om typsnittet på alla mail till wingdings. Mottagaren, alltså mig eller Linda, var tvungen att trycka Reply, markera all text, göra om typsnittet till ett som gick att läsa för att läsa och skriva ett svar. Sen markera all text igen och välja wingdings. Klicka på Send. Och så återupprepade sig proceduren.

25 december.
Jag har jetlag, guldfiskminne och känner mig lite full fast jag är nykter. I övrigt prima. Två veckor på en lugn lugn sandstrand i Thailand satt fint. Inget smink på över två veckor, sju utlästa böcker, ett par kilo extra på magen och en solbränd kropp.

27 december.
Och så har man börjat flagna. Kan man limma tillbaka det på något vis?

6 kommentarer:

stambyte sa...

Älskar dina årssammandrag!

egoistiska egon sa...

Men åh, tack!

nostalgifabriken sa...

hjälp, jag kan inte se nåra bilder! för det är väl bilder till va?

nostalgifabriken sa...

hmm. eller vänta, det kanske inte skulle vara bilder till.

egoistiska egon sa...

Nä, bilderna orkade jag inte ta med....

pop my heart. sa...

men klart en länkar (varsågod), din blogg är ju superbra och älsk på dina årssammandrag!