onsdag, januari 19, 2011

listoman.


Älskar att göra-listor. Det är så jävla skönt att bara sätta upp en grej på listan och så kan jag låtsas glömma bort den sen. Tills man ser listan igen och så vidare. På jobbet är ju listan extremt värdefull då jag alltid gör sju saker samtidigt och har femtioåtta deadlines per dag, och då är det ju lätt att glömma ett och annat. Men den privata, den som ligger på min iGoogle, den fungerar sisådär. Skriver upp saker men ignorera dem sen om det inte blir akut och då minns jag ju dem utan listan. Vissa saker hänger kvar i månader tills jag raderar dem bara för att jag insett att det kommer icke hända. Men det ser ju tjusigt ut.

5 kommentarer:

S.W sa...

Läste någonstans tipset att skriva listor på väl synlig plats över det man faktiskt gjort. Är tydligen mycket bättre för självkänslan.

När jag skriver att göra-listor passar jag på att skriva några saker jag redan gjort - bara för att kunna bocka av med en gång. Åh, tillfredsställelsen!

It´s all about me sa...

jättetjusigt, väldigt amerikanskt "papper" :) Jag älskar också listor, de gör mig mycket mer lugn och fokuserar. Högt upp på min står också PASS eftersom mitt pass gick ut 11 jan och det var det enda legget jag hade.. :/
Jag brukar skriva förhand oftast dock (både privat och på jobbet).

Jenny sa...

Jag gillar att du har utropstecken på det som har med resor att göra!

egoistiska egon sa...

S.W: Ja, och vikten av att skriva konkreta saker. Inte "Städa hemma" utan mer "Plocka ur diskmaskinen" som en punkt, "rengör toaletten" som en annan osv. Mkt mindre stressande och lättare att göra. Försöker applicera det på listan på jobbet iaf ;)

IAAM: Ja jobbets lista är på papper, men den privata (bilden) är så smart att ha online eftersom jag då ser den var jag än är. Mkt av sakerna rör ju sånt som jag kanske bara hinner göra på lunchen på jobbet, men som jag lägger till på listan på kvällstid..

Jenny: Haha. Helt omedvetet!

Erika sa...

I hear you. Vad mycket igenkänningsfaktor plötsligt. Det där om att låtsas glömma bort och det om att till slut stryka. Haha. Älska listor. Ger en känsla av trygghet och kontroll..