tisdag, juni 17, 2014

rutinerad?

Vi har bytt från liggdel till sittdel i barnvagnen. På köpet fick vi en NY BEBIS. Typ. Åtminstone en som plötsligt älskar att åka vagn igen, precis som han gjorde som nyfödd. I alla fall, det intressanta är att jag nu inser att jag inte längre kan gömma mig bakom oj-jag-är-nybliven-förälder-och-förlåten-för-allt-och-alla-knasigheter som man kan göra när man har liggdel i vagnen. För er som ej har barn: liggdel används alltså främst fram tills ungen är cirka sex månader. Vi bytte vid fem månader. Man kan alltså se på barnvagnarna som rullas omkring huruvida vi pratar (eventuellt) sprittny förälder bakom spakarna eller någon som bör ha fått lite rutin. Och nu klassas jag alltså som någon som bör ha fått lite rutin. Det är skitläskigt och samtidigt helt naturligt. För jag har ju rutin nu. Jag ler medlidande åt de nyblivna föräldrarna i väntrummet på BVC som försiktigt bollar omkring det skrikande lilla knytet samtidigt som jag ser i deras ögon hur mycket de svettas.

Herregud. Min bebis är fem månader gammal och plötsligt har jag lite koll. Erfarenhet. Känner att livet rullar på och att det ju faktiskt fungerar ganska bra.

2 kommentarer:

Josefine sa...

Det här inlägget ska jag påminna mig om när jag är inne i den värsta stress- och svett-dimman. Rätt vad det är är man ute i friska luften igen och fattar lite hur man styra upp sina dagar. Det är så längesen Tintin var bebis så jag tror, tyvärr, inte att min gamla erfarenhet kommer att hjälpa så våldsamt mycket.

Colombialiv sa...

Ja, en sittande bebis är en HELT annan bebis!

Jag tänker att sådär vill jag ha det nästa gång. Vid fem månaders ålder hade jag redan börjat jobba och Gael var med barnvakter hela dagarna…

Njut av hela sommarsemestern ni har framför er!