onsdag, mars 28, 2007

bortförklaringar.

Jag är inte det minsta motiverad att skriva hemtenta. Den ska vara inne på fredag och nyss försökte jag fundera över vad som praktiskt skulle hända om jag inte lämnade in den. Aldrig tänkt så förut, aldrig försökt att göra skräcktankarna verkliga. Inte handlar det heller om att tentan är svår, det är bara att jag inte har någon lust. Men det lär inte hända den här gången heller, att jag inte lämnar in den eller misslyckas. Tyvärr så lär ju ölen ikväll och seminariet mitt jobb anordnar imorgon få stryka på foten, men jag menar som vanligt att jag får skylla mig själv.

Företaget jag är anställd på (att vara konsult är inte flådigt) verkar ha glömt att ge mig extra betalt för de timmar jag haft jour. Försökte vara snäll i mitt mail, men en viss syrlig underton kom säkert fram. Det andra jobbet som nästan bränt sina broar genom att inte ge mig lön i tid på två månader har skickat ut ett utbetalningskort på en konstig summa. Vad är det för pengar? Ska jag låtsas som ingenting och plocka ut pengarna? Kan de kräva tillbaka pengarna om det visar sig att de gjort fel?

Under morgonen har jag även sagt upp mitt bredband, tv och telefoni. Idag är det nämligen en månad tills vi flyttar. Exakt. Sjukt spännande för en som egentligen aldrig flyttat rent praktiskt förut. När jag tog min väska och drog till Stockholm för sex år sen så var det bokstavligt talat bara en väska. Nu är det flyttkartonger och abonnemang och el och hej och hå! Det här med el verkar vara riktigt krångligt. Det är tydligen skillnad på elnätsleverantör och elleverantör. Sånt här är ju mycket mer spännande att försöka förstå och läsa på om olika leverantörer än att skriva om alternativa offentligheter och kulturellt motstånd. Nä, egentligen inte. Bara bortförklaringar. Förhoppningsvis återkommer jag med Damien Rice & co inom den närmsta framtiden.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad händer med lägenheten du bor i nu då du har flyttat, ska ni hyra ut den?

Anonym sa...

ja det är kul om man kan använde det och hålla på med det, men inte när du måste plugga in hela jävla teorin och dess använding inom journalistik utantill... liksom bara teoretiskt och inte använda teorin i praktiken.

egoistiska egon sa...

anki: den ska säljas!

moni: jo, det förstår jag verkligen. lycka till iaf.

eline sa...

Ja! Jag kan! Företaget kan kräva tillbaka pengar i efterhand även om det är de själva som gjort fel, condictio indebiti kallas det. :) (Tack juridiken!)

egoistiska egon sa...

åh TACK! då ska jag ta och ringa de jävlarna. hoppas jag får behålla pengarna, hehe.

Haren sa...

det är våren. det måste vara våren. som gör att motivationen ploffar bort. lycka till med tentan.