söndag, mars 18, 2007

det hänger på ljuset.

Sally Mann på Kulturhuset är gratis. Det finns alltså ingen anledning att inte gå dit. K köpte hennes Deep South för dyra pengar, men eftersom jag också ville ha den så är det mer än okej. Lilla Kudden tyckte däremot att Jesper Walderstens utställning var roligare. Fast det har nog mest att göra med att ljuset var mer intressant där. Ljus, speciellt självlysande grejer, verkar vara mycket spännande om man är fyra månader gammal. Tvingade K att byta chokladkakan till en större på fiket, inte för att jag var sugen på en större utan på grund av min besatthet i att få ut så mycket som möjligt för pengarna jag gör av med. Det är en hårfin gräns mellan att vara ekonomisk och snål. Promenerade längs Strandvägen i blåsten och vinkade av det sovande barnet inklusive föräldrar och sa att nästa gång tar vi Hallwylska. Söndagar är bra dagar.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Grymt vackert fotografi. Jag älskar såna gulnande foton som nästan andas spökliga rysningar. Är det från utsällningen du skrev?

egoistiska egon sa...

Ja det är från Sally Mann-utställningen! Fotografiet är dessutom inte gulnat (även om jag också älskar såna foton!), utan det är hennes fototeknik som gör att fotot ser "gammalt" ut. Om du klickar på bilden kommer du till en sida som visar mer smakprov på hennes verk.

Alex sa...

Jag ska till Stockholm på onsdag och stannar till fredag. Har bestämt mig för att besöka Sally Mann utställningen bara tid finns!

Anonym sa...

gud vilket foto!

Jag är: sa...

Otroligt facinerande bild måste jag säga... jag hade gått dit om jag möjlighet. :)

Anonym sa...

om jag HADE haft möjlighet.. jag kan inte skriva längre.

egoistiska egon sa...

alexandra: hoppas du kan ta dig tid! utställningen är trots allt inte så stor.

christina: eller hur! gå dit!

sussie: du får hålla utkik om hon kommer ställa ut ngt i helsinki framöver. :)