fredag, juli 18, 2008

semester: 5 arbetsdagar kvar.

Nästa fredag kommer lönen. Ganska mycket lön eftersom jag får semesterersättning, traktamente och återbetalning av vissa utlägg. Totalt så pass mycket extra att jag skulle kunna ha råd att köpa något fint. Som en egen systemdigitalkamera. Skulle sitta fint eftersom semestern börjar samma dag. Och efter Italien är jag mer än någonsin sugen på att fota tills jag fanimej lär mig att fota bättre än medelmåttan. Men eftersom jag är lite smygtekniknörd vill jag ha bra grejer. Fast jag vet inte om jag ska unna mig det, eftersom jag dessutom har en ganska allvarlig åkomma som består av en mix av beslutsångest och pengaångest i en fin kombination. Det hela yttrar sig som oförmåga att tänka, och hur jag än vrider och vänder på saken så känns det som att jag behöver tänka lite på det här. Sony A200, A300, eller Canon EOS 400D eller kanske 450D? Den sistnämnda vill jag helst ha. Men den är nog dyrast. Jättedyr. Men allra allra helst vill jag ha en laptop. Laptop är jättedyrast. Laptop + kamera = obegripligt dyrt. Men jag behöver båda för att kunna göra det jag vill göra på fritiden - skriva och fota. Eller så stoppar jag undan pengarna på sparkontot och väntar på bättre tider. Det är jag väldigt bra på.

6 kommentarer:

Anne sa...

Skillnaderna mellan 400d och 450d är små. Det finns synkuttag i 450 som inte finns i 400, vilket är praktiskt, men förmodligen kommer du uppgradera kamera när det är dags att använda synkuttag mer regelbundet. 400 kommer att gå ner och det är en bra kamera. Jag är sååååå sugen på en fullformatskamera men som sagt. Dyrt

Alternativet är att hålla ut tills uppföljaren på 5D:n kommer och antingen köpa den nya eller en billigare 5D.

Rent fotomässigt är laptop inte det bästa när det kommer till bildhantering, men det är praktiskt. Tricky.

egoistiska egon sa...

tack för dina tips. ungefär vad jag trott om 400 vs 450 också. problemet är bara att 400 blir allt mer svår att få tag på i butik, och jag vill ju gärna köpa den direkt i butik = få den direkt i handen. tål att tänkas på...

Anne sa...

du kunde köpt min så kunde jag köpt 5d...

Anyhow, rent tekniskt är det ingen större kvalitetsskillnad mellan nikon och canon utan handlar mest om smak. Men Canon är helt outstanding när det kommer till service och support och dessutom har canon omfattande studentförmåner. Det är den främsta anledningen till att jag håller mig till Canon.

Anonym sa...

jag suktar efer en ny klamera.. skulle behöva fler pixlar för mina frilansjobb.. men så kan man ju interpolera för privat räcker pixlarna till. mer pixlar fyller bara hårdskivan. k gapade av förvåning över att jag fyllt 22 giga med foton..

Matilda sa...

Jag med. Vill också ha kamera. Fast Nikon. Är mer van med den eftersom vi har dem på jobbet.

Spara pengar kan man göra när man är gammal och har allt man vill ha. Så köp!

e r i k a sa...

Satsa på en Nikon.