lördag, september 19, 2009

ägg och melon blev mina nya favoriter.

Det där med flygplansmaten gick sisådär. Fick tipset att välja muslimsk mat och gjorde då det i hopp om att få Mycket grytor och sällan pasta och sånt som själva tipsaren uttryckte det. Lägligt nog pajade magen ihop på ditresan och när magen pajar måste jag äta. Äta äta äta. Mycket, ofta och riktigt bra mat. När jag då fick in pasta serverat som min specialkost började jag gråta. Som tur är fick K, utan specialmat, en rätt jag kunde äta hälften av. På vägen hem fick jag kyckling med quinoa och bönor och kände mig rätt lycklig. För övrigt konstaterades att den standardiserade maten som serverades alltid hade kakor och godbitar medan alla med specialmat fick fruktsallad. Frukosten var ganska intressant också. Jag fick yoghurt, grov havrekaka och mängder med vattenmelon. Kunde inte äta annat än vattenmelonen, men den frukosten kändes ju väldigt mycket med som en god frukost än fralla, chokladkaka och juice som alla andra fick. Väl i New York var maten egentligen inga större problem. Förutom att det tog ett tag att vänja sig vid att sojamjölk inte finns som naturell utan enbart smaksatt med vanilj eller choklad. Choklad var lätt godast även om vanilj satt fint det med.

4 kommentarer:

It´s all about me sa...

Jag tycker det är rätt bra att man med specialkost alltid får nyttigare mat automatiskt, än de andra. Ganska skumt. Typ är man veg får man fruktsallad istället för en flottig kaka... nåväl, det där med soyamjölk med chokladsmak har jag erfarit på PR, väldigt sliskigt men ganska gott ändå;) Det brukar dock FINNAS allt som finns i Sverige, i princip, bara man hittar det, och det gör man ju inte så lätt... vet inte om t.ex. havremjölk finns iofs, men efter en tid brukar man hitta skumma special-hälso-kost-affärer som har typ allt och lite till!

egoistiska egon sa...

Men varför får inte alla nyttig mat liksom? :) Känns märkligt. Ja precis, som sagt så fick alla som angett specialkost fruktsallad, inte bara veg.

Precis, klart det finns på såna butiker, men inte om man gick in i en vanlig matbutik eller beställde en latte.

Weronica sa...

Mat är ett stort problem för mej oxå när jag flyger. OCh inte heller får man ta med sej egen mat och ha på flyget. Bra ni överlevde iallafall :)

egoistiska egon sa...

Nä, så dumt! Vi tog med oss lite frukt och nötter osv, men det blir man ju inte mätt på på det sättet...