måndag, september 15, 2008

dagens uppdrag: läs!

Fast jag funderat kring hur jävla obehagligt och osmart det är av alla medier att basunera ut att obduktionsbilderna av de döda Arboga-barnen finns på Pirate Bay så har jag ändå tyckt att Pirate Bays agerande i frågan har varit minst sagt dumt, eller åtminstone klantigt. Men alla faller vi för mediebilden. Det här är ett otroligt välskrivet inlägg om hela grejen, från Pirate Bays sida. Läs!

(Och här ber till och med SVT Pirate Bay om ursäkt)

3 kommentarer:

Matilda sa...

Läste i går men hann inte kommentera. (Det tog ju en halvtimme att läsa inlägget...) Måste faktiskt säga att det är otroligt korkat av alla journalister att inte veta hur Pirate Bay fungerar. Pirate Bay är ju faktiskt inte skyldiga till någonting. Det är inte de som lagt ut bilderna.

Men å andra sidan är jag fortfarande av den åsikten att de bara för den goda viljans skull – och trots att det bryter mot deras etiska och moraliska regler – hade kunnat göra ett undantag och plockat bort förundersökningen. Så som tidningar gör på deras öppna kommentatorsfält om något är riktigt stötande.

Men, som sagt så förstår jag att Pirate Bay gjorde som de gjorde. Det finns alltid två sidor av samma mynt. Och kritiken borde kanske i det här fallet riktas mot åklagaren som trots allt inte sekretessbelade bilderna.

Oj vad långt det blev...

stambyte sa...

Jag har bytt adress!

egoistiska egon sa...

matilda: kul att du läste iaf, vet att det var jättelångt.

ja, det känns som att fokus på något sätt har hamnat lite fel. det är inte TPB "fel" att bilderna sprids, där har ju media lika stor delaktighet (om man ska gå efter de siffror som presenteras på antalet nedladdningar före och efter att media började rapportera om spektaklet).

yey: noterat!