söndag, september 14, 2008

jag blir matt bara av att höra spektaklet.

Vi bor grannar med ett par fotbollsplaner och ett stort gräsområde. Ett par gånger om året anordnas någon form av gigantisk fotbollsturnering här. Det målas fotbollsplans-linjer på varenda gräsplätt och fotbollsmål ställs ut överallt. Idag är en sån dag. Vaknar till diverse hejarklackssånger och kikar ut. Tre uppblåsbara hoppborgar utanför fönstret, plus sjuåtta korvstånd lite här och var. En miljard barn med tillhörande föräldrar. En människa utklädd till igelkott står och dirigerar trafiken och folk parker på de mest innovativa sätt man kan tänka sig. Arrangörerna har spärrat av vårt hus inklusive gräset utanför så besökarna ska fatta att de inte ska spela även på vår gräsmatta. Det är människor överallt. Precis överallt. Och alla pratar. Det är ett jävla liv. För att inte tala om när någon gör mål.

5 kommentarer:

Jenny sa...

Letar efter böcker du tyckt varit bra här på bloggen, men hittar inte inläggen. Börja med etiketter, kvinna! Nu ska jag leta vidare.

egoistiska egon sa...

ja, men är inte det samma grej som att söka "böcker" i sökrutan här uppe? typå. här har du iaf några: http://egoegon.blogspot.com/search?q=b%C3%B6cker :)

Jenny sa...

Amen kolla! Du kan ju bättre än jag. Tack!

Emmama sa...

Football is a wonderful thing!

egoistiska egon sa...

emmama: ja, det är ju det! det blir bara väldigt intensivt, icke självvalt, ett par gånger om året ;) men jag är väldigt imponerad över hur alla engagerar sig och hur KUL ungarna verkar tycka att det är!