söndag, januari 04, 2009

kungen och jag.

Första gången jag såg Drottningholms slott annat än på foto var en varm söndag för tre somrar sen. Jag satt bakfull som en apa i baksätet på en bil påväg mot badstranden, samtidigt som jag funderade över om jag skulle kräkas i mcdonaldspåsen eller icke. Fick syn på ett slott och frågade, precis lika klokt som jag var illamående, Vad är det där för ett slott? Medpassagerarna skrattade åt mig, och jag lärde mig ganska snabbt var kungen bodde. Idag såg jag Drottningholm för andra gången. Uppskattningsvis 40 graders temperaturskillnad mot sist. Jag tappade känseln i tårna efter en halvtimme och slutade inte frysa förrän jag halvslumrat i sängen i två timmar tillsammans med vetevärmaren. Vi får fortsätta fota slottsträdgården i vår istället. Då skulle jag även kunna betala för att få fota i biblioteket inne på slottet. Det lär aldrig hända, men drömma går ju. Som vi gjorde på vägen därifrån om hur det skulle vara att se Kungen strutta omkring i bara kalsongerna eller att han skulle bjuda in oss på en öl så vi kunde få snacka lite skit med karln. När vi var hemma igen fick jag rapport om att vi missade Victoria med tjugo minuter eller så. Trist, hon är nog lika rolig att prata off the record med som kungen. Nästan i alla fall.

7 kommentarer:

TORGNYSDOTTER sa...

men kära Egon, hur tänkte du!? Du borde väl öht inte vistas utomhus under nollsträcket? Jag tror att du tom kan få dispens från jobbet om du talar med en terapeut.

It´s all about me sa...

En fråga!
Hur kan jag göra en sån där blogglista som du (och andra) har där jag skriver in bloggarna jag läser och sedan se när de uppdateras??! Please help om du har tid:)

TORGNYSDOTTER sa...

annaluna: jag tar mig friheten att svara: gå in på lay out och välj "lägg till gadget" där väljer du "blogglista" och matar in.

Visa Lisa sa...

Hej fina E - Jag fortsätter tjuvläsa. Och det har jag nu gjort så mycket så att du fått en utmärkelse i min blog. Jag som hatar sånt kunde inte låta bli (mest för att slippa jobba) idag.
Kram
Lisa i götet

egoistiska egon sa...

torgnysdotter: jag vet. men ibland blir det galet i planeringen. och jag är ju den som fullföljer det jag påbörjat vettu. tack för tipset med terapeuten också, något för nästa lönesamtal kanske...

annaluna: ser att du har fått hjälp av snälla torgnysdotter, och hon har såklart rätt som vanligt. väldigt enkelt är det!

lisa: men tack, åh vad gulligt! vad glad jag blir. jag tjyvläser ju dig också ju. kram!

It´s all about me sa...

Tack för hjälp, men jag vet inte ens var jag kan välja LAY OUT...har ni lust att säga var jag kan hitta det? :)

It´s all about me sa...

...jag hittade LAY OUT, men bara på de andra två bloggarna jag har, inte min vanliga (!) Skumt. Dock därför jag ej såg det från början...får se om jag lyckas... tack tack.