lördag, januari 03, 2009

vad som hände med julklappen.

Det gick ju inte att spåra julklappen eller ändra adress på den eftersom paketet gick med post och fanns någonstans i postrymden, och det var minsann 10 dagars leverans, inte 4. Jag skrev ett fint litet reply på mailet från den vänlige Jeff om att vi reser bort nu, julklappen is no more, ni har redan tagit betalt för den och ni kan inte spåra den och ni har gett oss samma information på tre ställen som plötsligt inte gäller längre, and how do we make a complaint? Fick som svar att vi skulle få julklappen den 24 december och att pengarna inom fem arbetsdagar kommer att finnas på vårt konto igen. Bra kundservice trots allt, så vi struntade i att poängtera problemet med den 24 december i Sverige. Klockan 21.15 måndag 22 december, mitt i en svettig omgång av Rock Band i ett litet hus nära havet, ringde Ks telefon. Det var en budkille som stod utanför vårt hus i Stockholm och vill bli insläppt för att kunna leverera julklappen. Eftersom det är omöjligt att komma in i vårt hus utan nyckel eller porttelefon fick vi surt som fan be budet att vända. På julafton gav vi istället bort ett kuvert med årets bästa rim på (rimmet började med "Helvete! Paketet innehåller ingenting!") och i fanns en liten liten förhandstitt. Mamma och pappa blev glada. Nästan en vecka senare var det måndag och vi var hemma igen. K ringde budet för att be dem att köra ut paketet. De kunde inte komma på måndagen, men skulle komma på tisdagen. En timma senare ringer de igen och vill att K kommer ner och hämtar paketet som finns utanför vårt hus. Noll rätt, men nu har vi åtminstone julklappen. Tyvärr blev fotona lite mörkare än väntat, vilket inte känns speciellt kul när man suttit i timtals med redigering och fix och tricks. Men, de kommer att bli glada ändå. När de nu får den, för även om vi har köpt ett stort vadderat kuvert för att skicka det till dem känns det nästan dumt att skicka det med post med tanke på hur det gått hittills. Fast vem vet, om vi stoppar det på lådan kanske de också får det leverat personligen med bud?

2 kommentarer:

Emmama sa...

Vilken skitirriterande historia! Och vilken besvikelse for er.. Tur att julklappen snart ar pa vag till ratt hus nu.. Kram!

egoistiska egon sa...

ja, men besvikelsen övergick till trötthet efter ett tag. framförallt när vi var tvugna att acceptera att det inte blev någon julklapp. tack för ditt stöd ;)