tisdag, januari 13, 2009

tips till mig.

Jag har ätit havregrynsgröt till frukost mer eller mindre regelbundet i tre år snart. Innan dess hatade jag havregrynsgröt. Men så lärde jag mig att äta med linfrön, solrosfrön och lite hallonsylt eller äppelmos. Det var helt okej och magen mådde prima, så jag fortsatte. Men nu har jag börjat tröttna lite och skulle behöva variation. Vad kan man äta till havregrynsgröt som är enkelt och nyttigt?

11 kommentarer:

Matilda sa...

Jag äter bara havregrynsgröt när jag är ute och friluftsar, vilket inte är särskilt ofta. Då äter jag havregrynsgröt med blåbärssoppa på.
Det ger supermycket energi och är mums.

It´s all about me sa...

Du kan ju testa att byta havregrynsgröten mot rågflinge-gröt för variation. Rivet äpple på är smaskens. Vet att Wero skivar en banan över rågflingorna, men det gillar INTE jag. Hackade mandlar och russin + äpplen är gott.

egoistiska egon sa...

matilda: oj, avancerat! häller du alltså blåbärssoppan på gröten istället för mjölk liksom?

annaluna: råflingegröt, det gör man på samma sätt eller? jag kör ju latversionen i micron... :) rivet äpple + russin + mandlar låter ju vansinnigt gott. Dyrt med mandlar bara, men russin+äpple kanske funkar så länge. Tillsammans med solrosfrön så får man det lite knaprigt. tack för tipsen iaf!

Anonym sa...

kan inte låta bli att tipsa!linfrö + frysta blåbär eller linfrö + torkade aprikoser som man strimlar. har du testat havremjölk istället för vanlig mjölk? blir jättesött och gott!

Emmama sa...

Jag ÄLSKAR havregrynsgröt med sirap och banan! :) Det måste du testa! Kram!

christel sa...

Brukar aldrig kommentera men läser din blogg ibland :)
Har gått igenom samma grötfaser som dig och är nu inne på att ta en del rågflingor och en del havregryn till gröten (går fint att koka på samma sätt som innan) och blanda med kruskakli och linfrön. Nästa steg blir att blanda i krossat bovete som jag hört ska vara bra..

Anna-Karin sa...

Hallonsylt

Haren sa...

Jag kor pa solrosfron, banan och kanel. Vralgott.

piriliri sa...

i loooove havregrynsgröt! att blanda i lite kanel i själva gröten är guld, sen lingonsylten och havre/sojamjölken till : ) annars är det nyttigt och gott att ha nyponsoppa istället för mjölk

egoistiska egon sa...

Oj vad med tips! Tacktack fina ni. Får återkomma med rapport vad jag testat och gillar bäst ;)

It´s all about me sa...

Mandlar är dyrt, kanske därför jag inte har råd att skänka pengar till välgörenhet...skämt å sido:) ; Mandlar är billigt på ÖB ! :) Även på Lidl...Och SÅ dyrt är det inte, 10 spänn för 200gram på Lidl! Och man kan hacka dem så räcker det längre + att det är en bra investering för kroppen. Mandlar innehåller massor med bra ämnen och vitaminer!

Råglingegröt görs på samma sätt, men jag misslyckas alltid med den i micron så jag kör old style. Däremot gillar jag den bäst om den görs på mjölk!! Du kan ju testa att göra havregrynsgröt på mjölk - eller hälften mjölk - iallafall, blir kanske nått nytt.