onsdag, januari 28, 2009

onödigt vetande om egon, del 6.

Jag är dålig på höger och vänster. Riktigt dålig. Att t ex säga Sväng höger här! när jag kör bil kan innebära livsfara. Tror det hela har att göra med att min vänsterhänthet krockar med normen om att handen man gör allt med är den som är höger. Höger borde alltså vara åt vänster. Eller så har jag dålig koll på riktningarna helt enkelt, utan vidare fördjupning.

9 kommentarer:

Emmama sa...

Men det är ju jättelätt! Höger är ju den handen där tummen är till vänster.

Ett så kallat pappaskämt var det. Så säger min pappa jäääämt.

It´s all about me sa...

Otroligt, en till förutom jag som är superdålig på höger och vänster! Jag trodde jag var ensam om det. Jag måste alltid tänka, genom att låtsas skriva - för jag vet att jag skriver med höger hand :D

TORGNYSDOTTER sa...

Alltså...jag vågar knappt säga detta, men jag är helt ursugig på höger och vänster. Jag måste tänka rålänge (och måtta godag-godag i smyg) innan jag vågar uttala mig. Ska jag sen typ översätta till engelska blir det nästan ett steg för mycket. Att tänka "höger från din sida sett" får mina ögon att tåras.
//högerhänt dock

egoistiska egon sa...

emmama: haha! tack för tipset.

annaluna: ja och det är ju där det blir galet för mig, för jag har liksom inget att hänga upp höger på! det blir "höger....jag skriver med den här handen, men den är ju inte höger, så då är det vänster" och så har det gått flera sekunder.

torgnysdotter: jag måste ändå säga att det är skönt med stöd i frågan. att jag inte är själv. goddag-handen är ju asbra! ska jag börja tänka på.

Matilda sa...

Haha! Det där är ett onödigt vetande om mig med. Ännu en sak vi är lika på.
Jag vet inte hur många gånger jag varit kartläsare och sagt höger i stället för vänster vilket lett till många dumma U-svängar.
Och Torgnysdotters tips är super. Känner mig ibland urbota dum när jag står och skakar min ena hand i luften för att få veta vilken som är höger.

Prova med olikfärgade strumpor annars. En röd och en grön. Måste ju funka skitbra! =)

It´s all about me sa...

Men om du vet att du skriver med vänster så vet du att motsatt håll är höger. Precis samma sak som för mig ju, för någon kan ju lika gärna fråga om vänster som om höger. Antingen handen man skriver med, eller den andra! Nog för att det tar några sekunder, men det är ju i vilket fall samma tid oavsett om man är höger eller vänsterhänt!

Min pappa har påpekat enda sedan jag var liten hur märkligt det är att jag aldrig "lär" mig. Gud vad skönt att veta att vi är fler!

TORGNYSDOTTER sa...

Tack alla! Jag känner mig som om jag hittat min flock. Om jag hade varit med i facebook hade jag startat en grupp!

egoistiska egon sa...

Matilda: Haha! Det är så skönt att vi är många :)

Annluna: Fast det är ju just det att jag inte "vet" att jag skriver med vänster :) Jag hänger upp höger och vänster på att tänka på vilken hand man skriver med (som ju "är" höger) vilket gör att jag liksom tror att vänster är höger. Men jag ska börja tänka goddag-handen istället, och se om det hjälper!

Torsgnysdotter: Min blogg är bättre än facebook! ;)

stambyte sa...

Åh, jag är också med i er grupp, är urusel på höger och vänster, men försöker alltid mörka det. Speciellt bland män som säger att det är så typiskt tjejigt att vara dålig på höger och vänster.

Och som att de säger att kvinnor per definition har sämre lokalsinne (jag har jättedåligt lokalsinne) för att back in the days behövde inte kvinnorna hitta hem till grottan, de var redan där och tog hand om barnen, medan det för männen var livsnödvändigt att hitta hem.

Bland folk som säger sånt låtsas jag att jag är superbra på höger och vänster samtidigt som jag sneglar på klockan som jag vet att jag har på vänster arm...