onsdag, maj 28, 2014

lite, lite om politik.

Alla är mycket upprörda efter söndagens EU-val. Ja, jag skriver alla eftersom ingen verkar känna någon som röstar på Sverigedemokraterna. Men de finns ju, för SD fick ju nästan 10% av rösterna. Det är sjukt mycket. Och alla vrålar om att alla som röstade på SD, vilka de nu är, är rasister. Rasister! RASISTER! För SD är rasister. Det cirkulerar roliga artiklar som berättar att låg intelligens ger upphov till fördomar och därmed till exempel rasism. Det skrivs facebookuppdatering på facebookuppdatering om HUR I HELVETE KUNDE DET BLI SÅHÄR, SVERIGEDEMOKRATERNA ÄR JU RASISTER????


Och jag håller med. Jättemycket. Men jag tänker att de som röstar på SD, för det finns ju uppenbarligen en bunt människor som gör det, inte kommer att sluta rösta om vi skriker att de är rasister i deras ansikte trehundra gånger per dag. Eller gör narr av dem. För oavsett vem som nu än röstade så är jag rätt övertygad om att hen inte anser sig själv vara rasist. Eller nazist. Eller något liknande. Bara någon som är missnöjd med samhället och har hittat ett parti som levererar enkla förklaringar och enkla lösningar på problemen. Så därför röstar de på SD. Vi kanske ska ta den dära missnöjdheten på allvar istället? Och kämpa arslet av oss för att bemöta den på ett sånt sätt så att även den som är rasist med mindre intelligens kan förstå. Eller? 

3 kommentarer:

Linnéa i Colorado sa...

Amen! Tycker att motståndet mot SD har varit lika laskigt, att bua, forminska och satta at sidan. Viss jag vill ocksa bua och peka finger.. men det ar ju precis det som ar felet. Det vi maste gora nu ar att lyssna och forsoka forsta sa vi kan forsoka omdirigera..

Anna Granström sa...

Bra skrivet!

egoistiska egon sa...

Tack!